Mainos

Nettiluetteloyhtiö Directaa epäillään törkeästä petoksesta

Poliisi on aloittanut esitutkinnan hakemisto- ja yhteystietopalveluja tarjoavan Directan toiminnasta. MTV:n uutisten tietojen mukaan nettiluetteloyhtiö Directaa epäillään törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta.

- Tutkintapyyntöjä on poliisille tehty koko valtakunnassa lähes 200 kappaletta, rikosylikomisario Pentti Kauko Helsingin poliisista kertoo.

MTV:n uutiset kertoi kesäkuussa sadoista raivostuneista pienyrittäjistä. Directan asiakkaat kummastelivat suuria laskuja ja pitivät niitä perusteettomina.

Myös Suomen yrittäjät piti Directan toimintaa hyvän liiketavan vastaisena. Directa muistutti sopimuksesta irti pyrkiviä vuoden kestävästä laskutuskaudesta. Tämän itselleen suotuisan muutoksen yhtiö lisäsi sopimusehtoihin vasta viime helmikuussa.

Kohu sai kesällä Directan uudistamaan laskutustaan. Näin Directan toimitusjohtaja kommentoi alkanutta rikostutkintaa.

- Tämä koostuu yksittäisistä tapauksista, jossa on kyse väärinymmärryksistä ja nämä käsitellään tapauskohtaisesti. Mitään laittomuuksia ei ole tapahtunut ja sen vuoksi meillä ei ole tässä asiassa mitään salattavaa, toimitusjohtaja Ville Komppa sanoo.

- Esitutkinnan aloittamiseen on varmasti vaikuttanut se, että asia on ollut esillä mediassa, kiireinen toimitusjohtaja jatkaa.

Directan yhteistyökumppani työ- ja elinkeinoministeriö kuuli rikosepäilyistä tänään. Ministeriössä tutkitaan tarkkaan yhteistyön jatkoa.

Directa saattaa menettää oikeutensa käyttää myös Avainlippu-tunnusta. Lipun käyttö edellyttää lakien ja sopimusten noudattamista.

Jutun tutkinta on keskitetty Helsingin poliisilaitokselle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.