Mainos

Nettilatailu hiljentää kirjastojen musiikkiosastot

Suomalaiset lainaavat kirjastosta musiikkiäänitteitä yhä harvemmin. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen mukaan musiikin lataaminen internetistä vähentää kirjastojen levylainojen määrää.

Viime vuoden aikana kirjaston keskivertokäyttäjä lainasi 1,27 musiikkiäänitettä. Kymmenen vuotta sitten keskimäärä oli 1,73.

Cd-levyjä on kuitenkin hankittu kirjastojen valikoimiin runsaasti, kertoo ELY-keskuksen sivistystoimen tarkastaja Antti Seppänen.

- Jokaisen kunnan ja kirjaston on itse harkittava, siirretäänkö hankintaresursseja jatkossa muunlaiseen aineistoon. Kirjastolla on kuitenkin musiikkihankinnoissaan myös muistiorganisaation idea, musiikkikokoelman pitää olla edustava tulevaisuudessakin, sanoo Seppänen.

Dvd-lainojen määrä on sen sijaan kasvanut koko 2000-luvun ajan. Lainojen määrä on lisääntynyt samaa tahtia kirjastojen valikoimien kanssa.

Kirjastoissa vieraillaan nyt internetin kautta aiempaa useammin - viime vuonna verkkovierailuja tehtiin jo enemmän kuin fyysisiä käyntejä. Tyypillisesti vierailut ovat aineistohakua, lainojen uusintaa ja varausten tekoa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.