Mainos

Nettikysymys: Yli puolet viettäisi miestenpäivää

MTV uutiset kysyi nettisivuillaan, pitäisikö Suomessa viettää miestenpäivää, kun naisillakin on oma merkkipäivänsä. Lähes 53 prosenttia (496 kpl) vastaajista haluaisi uuden muistopäivän kalenteriin, kun hieman yli 47 prosenttia (446) ei uusia lisäyksiä almanakkaan kaipaa.

Monet perustelevat miestenpäivän juhlintaa sillä, että se olisi sukupuolten tasa-arvoa.

- Sekä miehen että naisen tulee olla tasa-arvoisia ja kohdella samalla tavalla, eräs vastaajista kiteyttää monien mietteet.

Toinen lisää, että nykyään miehet jäävät tasa-arvo-asioissa jo alakynteen.

- Miehiä syrjitään nykyään usein arkipäivän tilanteissa. Pari esimerkkiä: Kaunis nuori nainen saa ylittää kadun ja autot odottavat. Nuori mies saa varoa, ettei tule yliajetuksi samassa paikassa.

Saman vastaajan mielestä miehillä täytyisi olla yhtäläinen mahdollisuus isyyslomiin ja lastenhoitovapaisiin kuin naisilla.

Miestenpäivää puolletaan myös sillä, että miehilläkin on maailmassa epäkohtia, johon pitää puuttua. Juhlapäivänä heidän sanomaansa voitaisiin kiinnittää huomiota.

"Ei enää turhia juhlapäiviä"

Kielteisesti miestenpäivään suhtautuvat vastaajat poistaisivat kalenterista monia muitakin juhlapäiviä. Monesta kanssaihmisiä pitäisi muistaa päivittäin.

- Poistettakoon kaikki mies-nais-äitien-isienpäivät. Vietettäköön ihmisen- ja vanhemmanpäivää - meitä kun on monensortin tallustelijaa, eräs vastaaja ehdottaa.

Myös kompromissiratkaisu kelpaisi.

- Yhteinen vanhempien päivä voisi korvata erilliset äitien ja isänpäivät sekä naistenpäivät.

Monet kielteisesti vastanneet ovat sitä mieltä, että uudet juhlapäivät on keksitty vain kauppiaiden kukkaroiden pullistamiseksi. Muutama epäilee, haluavatko miehet edes omaa päivää.

- Miehet eivät moisesta päivästä edes piittaa, naisten keksimä hömpötys sekin!

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.