Mainos

Nettikysymys: Wikileaks, jatka salaisuuksien kaivelua

Yli puolet MTV3:n Uutisten nettikysymykseen vastanneista pitää Wikileaksin toimintaa hyvänä. "Tekeekö Wikileaks oikein julkaisemalla salaisia dokumentteja" -kysymykseen oli puoleenpäivään mennessä vastannut yli tuhat henkilöä. Näistä kyllä-vastauksen kannalla oli reilu 60 prosenttia.

– Hyvä, että edes joku yrittää rajoittaa tätä nykyisten valtioiden välistä kulissien takaista hämäräpeliä.

– On hienoa, että joku uskaltaa kaivaa esiin näitä salaisia juttuja. Politiikka on muuttunut niin kieroksi, että on aika paljastaa pahimmat kieroilijat. Toisaalta olisi hyvä myös saada selvyys, onko tuo A raiskaaja vai onko joku nainen maksettu ilmiantamaan hänet.

– Avoimuus vähentää poliittisia ja taloudellisia uhkia. Täysin avoimessa ilmapiirissä ei ole mahdollista puuhailla mitään sellaista, mikä vahingoittaa muita.

– On selvää, että on olemassa paljon salattuja asioita, ja jos se palvelee hyvällä tätä maailmaa, sillä on tarkoituksensa. Ehkä se puhdistaa maailmaa oikealla tavalla.

– On hyvä tietää, millaisia pelejä kulisseissa pelataan ja millainen pelinappula Suomi ja muut pienet maat ovat suurvaltojen pelilaudalla. USA, Kiina ja Venäjä ovat suurimmat ja härskeimmät pelurit. Israel pelaa omaan ja USA:n pussiin, ja koostaan huolimatta on merkittävä peluri ja uhka maailmanrauhalle. Pohjois-Korea ja Iran pelaavat nekin, mutta todellisuudessa niiden pelimerkit ja pelimahdollisuudet ovat vähäisemmät kuin em. pelurien.

Dokumenttien pitämistä salassa kannattaa alle puolet vastanneista. Näistä ei-vastauksen valinneista vastaajista hyvin harva on perustellut vastauksensa verrattuna kyllä-vastausten perusteluihin.

– Meidän pitää voida luottaa siihen, että tietyt asiat pysyvät luottamuksellisina. Entä jos insestioikeudenkäynnin paperit julkistetaan? Kuinka moninkertainen uhri lapsesta tai nuoresta tulee? Wikileaksin toiminta on anarkistista ja se rikkoo rauhaa.

– Taho siis julkaisee niitä asiakirjoja mitä haluaa? Ei tietenkään ole oikein. Jos vastaat kyllä, niin kannatat periaatteessa itseäsikin koskevien kaikkien asiakirjojen julkaisua, sakkoja ja lääkärissä käyntejä myöten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.