Nettikysymys: Väyrysestä ei pääministeriksi

Harva asia herättää yhtä vankkoja mielipiteitä kuin veteraanipoliitikko Paavo Väyrysen pääministeriys. MTV:n nettikysymykseen kertyi vuorokaudessa noin 2 500 ääntä, eli yli kaksi kertaa enemmän kuin normaalisti.

60 prosenttia vastaajista totesi, ettei Paavosta olisi enää pääministeriksi, vankasta kokemuksesta huolimatta.

- Turha kehua iällä ja kokemuksella. Ammattitaito ei yksin riitä, vaan pitää myös olla koko kansan suosikki. Väyrynen ei sitä ole. Väyrysen imago on out - ei siinä ammattitaito paljon auta.

Väyryselle voisi vastustajien mielestä löytyä sopivampiakin hommia Keskustapuolueessa.

- Hänen olisi aika toimia myönteisenä, virheistään oppineena taustavoimana, jollaisena nuoret häntä tarvitsevat. Pääministerin tehtävät kysyvät voimia ja terveyttä, se tulee Väyrysenkin muistaa, sanoo nimimerkki Pellervo.

40 prosenttia vastaajista on kuitenkin Paavon kannalla.

- Paavo on odottanut tätä 40 vuotta, ja nyt tärppää. Saadaan lautakasamiehet pois päättämästä meidän asioista. Niin paljon kokemusta, ettei muilla ministereillä ole yhteenlaskettunakaan niin paljon.

- Paavo teki hyvän työn, kun aloitti puheenjohtajavaalin. Muiden on nyt helppo lähteä haastamaan kokenutta Patea. Kyllä Paavo hoitaisi mallikkaasti sekä puheenjohtajan että pääministerin pestin.

Väyrysen pelitaidot politiikassa on myös laajalti huomattu. Näistä on vastaajien mielestä sekä hyötyä että haittaa.

- Paavo on kuin vyö, se kiertyy aina eteen. Tai sitten pullonkorkki, joka ei pysy pinnan alla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat