Mainos

Nettikysymys: "Valtio ei voi tukea kaikkia kannattamattomia liiketoimia"

MTV3:n nettikysymykseen vastanneista hieman yli puolet on sitä mieltä, ettei valtion pidä tukea maakuntalentoja.

52 prosenttia vastanneista perustelee kielteistä kantaansa kysymykseen muun muassa näin:

- Bisnes tulkoon toimeen omillaan. Verovaroja on käytettävä ensisijaisesti lasten, vanhusten, terveydenhuollon ynnä muun hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

- Ei valtio tue minuakaan vain siksi, että oma liiketoimeni ei nyt kannata. Jos säädetään laki, että valtio tukee kaikkia kannattamattomia liiketoimia, ei se ole liiketoimintaa, se on maatalous"yrittämistä"!

Moni vastaaja jättäisi tuen antamatta myös sen vuoksi, että heidän mielestään muutaman sadan kilometrin mittaiset välimatkat voidaan kulkea myös muita liikennevälineitä, esimerkiksi junia, käyttäen.

- Mitä järkeä on lentää ympäri Suomea, onhan junatkin keksitty. Sen vielä ymmärrän, että Rovaniemeltä tai Oulusta lennetään Helsinkiin, mutta muuten kotimaan lennot vain saastuttavat.

Tukea tarvitaan, nopeus on valttia

Valtion tukea lentoyhtiöille kannattaneet puolustivat kantaansa sillä, että myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta kuljetaan Helsinkiin viikoittain, jopa päivittäin. Tällöin lentokone on paitsi nopein, myös turvallisin kulkuväline.

- Lentotoimintaa pitäisi jatkaa vaikka harvennetuin vuoroin.

- Ylläpidetäänhän kannattamattomia bussireittejäkin julkisen liikenteen turvaamiseksi. Helpottaa myös liikennettä pääkaupunkiseudulta maakuntaan. Joku aina matkustaa niinkin päin.

- Toimiva lentoyhteys Pori-Helsinki välillä on välttämätön Satakunnan elinkeinoelämälle ja mittavalle vientiteollisuudelle. On täysin hävytöntä ja törkeää, jos Porista viedään ainoa nopea yhteys pääkaupunkiseudulle. Porin seutuahan on vuosikymmenet pidetty ilmeisen tarkoitushakuisesti liikennemotissa. Poriin johtavat valtatiet ovat kapeita ja vaarallisia eikä VR panosta Porin junaliikenteeseen, vaikka kalustoa ja resursseja tosiasiassa olisi.

Nettikysymykseen vastasi yli 1 600 henkeä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.