Mainos

Nettikysymys: Uusi hallitus ei miellytä

MTV3 Uutisten nettikysymykseen vastanneet eivät anna kovin mairittelevia lausuntoja uudesta hallituksesta.

Lähes 80 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että aivan kaikki ministerinsalkut eivät ole kohdallaan. Viime sunnuntain ja keskiviikon kello 16:n välisenä aikana mielipiteensä kävi kirjaamassa noin 3 000 nettilukijaa.

Kysyimme lukijoiltamme: Ovatko ministerinsalkut menneet oikeille henkilöille?

Pyyhkeitä saavat uudet ministerit laidasta laitaan, mutta vastauksissa kyseenalaistetaan vahvasti muun muassa valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen pätevyys.

- Vähän arveluttaa Jutta Urpilainen valtionvarainministerinä, koska ainakin aikaisemmin hän luuli Suomessa köyhyysrajan olevan 3000 euroa.

- Urpilainen liian kokematon, opettajan kokemus ei riitä, vaativa tehtävä.

- Jutta Urpilaisesta olisi suurimman puolueen puheenjohtajana pitänyt tehdä pääministeri ja Eero Heinäluomasta valtionvarainministeri.

Myös Erkki Tuomiojan valintaa ulkoministeriksi kummastellaan, lähinnä historian valossa.

- Tuomiojan valinta ulkoministeriksi on silkkaa säästöä. Neljään vuoteen ei tarvitse herraa lähettää USA:han, sillä kukaan siellä ei kutsu eikä ota vastaan kuten ei Halostakaan.

- Emme ole ansainneet Tuomiojaa ulkoministeriksi, ensin presidentti vesittää USA-suhteet vuosiksi, Tuomiojalta ei voi odottaa enempää, hänen omien edesottamusten valossa ainakaan.

Hieman yli 20 prosenttia vastanneista kuitenkin uskoo, että salkut ovat päätyneet oikeille henkilöille.

- Eikös Katainen ole hyvä pääministeri ja sitkeä neuvottelija - ei enää Jyrki boy. Muista ainakin Ville Niinistö mies paikallaan, Paula Risikko asiantunteva osaaja. Jopa Erkki Tuomioja on kävelevä tietopankki ja Alexander Stubb. Arhinmäki on fudismies, eikö ole tarpeeksi perusteltu.

- Kaikki asiansa osaavia ja aikaansaavia.

Kaduilla samaa mieltä

Myös pieni katukysely vahvistaa sen, että ihmisiä mietityttää monet asiat uudessa hallituksessa.

Kysyimme satunnaisilta kadunkulkijoilta, miten kauan he uskovat hallituksen pysyvän pystyssä ja onko ministerien joukossa suosikkeja tai inhokkeja.

Vastaajat olivat yhtä mieltä siitä, että hallitus ei kaadu, mutta paljon mutinaa tulee lähivuosina kuulumaan. Lisäksi oltiin iloisia siitä, että hallituksessa on myös naisia ja vieläpä painavien salkkujen haltijoina.

Useita katukyselyyn vastanneita tuntui askarruttavan se, miten uusi sisäministeri Päivi Räsänen tehtäväänsä hoitaa.

- Päivi Räsäsen näkyvyys lehdistössä on ollut sellainen jo ennen vaalejakin huolestuttanut asia ja nyt huolestuttaa vielä enemmän, ettei tällainen suvaitsemattomuus leviä. Paavo Arhinmäki on aika paikallaan.

- Räsänen on ainoa. Aika epämiellyttävän tuntuinen henkilö.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.