Mainos

Nettikysymys: Terrori-isku pelottaa ja ei pelota suomalaisia

Terrori-iskun mahdollisuus mietityttää ja puhuttaa . MTV3:n nettikysymykseen vastanneista lähes 3000 ihmisestä 43,1% on sitä mieltä, että isku pelottaa ja se olisi mahdollinen myös Suomessa. Vastaajista 56,9% on sitä mieltä, että terrori-iskulla ei kannata vaivata päätään.

Osama bin Ladenin kuolemaan johtanut isku on saanut liikkeelle puheet marttyyrin vuoksi tehtävistä iskuista. Vastanneista suuri osa kuitenkin on sitä mieltä, että elämässä on muutakin mietittävää kuin mahdollinen terroriteko naapurustossa.

Nimimerkki Sundowner pitää iskua hyvinkin mahdollisena.

Terrori-isku on erittäin todennäköinen, ja hyvinkin lähellä meitä..Oma lukunsa on myös ne porukat, jotka tekevät pahojaan al quaidan nimissä. Voisi olla viisasta pitää niitäkin silmällä. Esimerkkejä on riittävästi. Mietityttä sekin, jos ja kun tällaiset jengit saavat ydinaseita käsiinsä, ja saavathan he ennemmim tai myöhemmin.

Useampikin vastaaja on miettinyt Yhdysvaltojen toimia iskussa. Kuka näki oikeasti Osaman ruumiin?

Jos on jo luvattu aikaisemmin niitä tehdä, niin fanaattisuus kasvoi tästä teloituksesta. En ikinä usko etteikö USA tiennyt missä Osama eleli koko ajan. Missä ruumis? Mitä oikein tapahtui? Liian paljon kysymyksiä. Terrorismilla vastaaminen lisää terrorismia, sitäkö USA haluaakin?

Vaikka iskuja pitää mahdollisena lähes puolet kysymykseen kantaa ottaneista, yleisin ajatuskultu on sama, kuin nimimerkki Sudeettisavolaisella.

Miksi pitäisi pelätä ? Eivät nämä fanaatikot maailmasta lopu, elipä Osama tai ei ja saipa hän millaisen seuraajan tahansa.

Onhan terroristijärjestöt aiemminkin uhkailleet Eurooppaa. Viimeaikaiset tapahtumat laittaa mietityttään. Se kosto kun yleensä on avainsana.

Yhdysvallat ja siinä samassa EU:kin saa oman osansa vastaajien kritiikistä.

En pelkää iskuja, vaan niiden muodostaman uhan varjolla tehtäviä "suojelutoimenpiteitä". Nyt jo aletaan puhumaan Schengen-sopimuksen alasajosta, minä ainakin haluan jatkossakin matkustaa vapaasti pitkin ja poikin!

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.