Mainos

Nettikysymys: Suomalaisten lihominen ei todellakaan pysähtynyt

Vain alle viidennes MTV3:n uutisten nettikysymykseen vastanneista uskoo, että lihavuuden ja vyötärölihavuuden lisääntyminen suomalaisilla aikuisilla on pysähtynyt.

Perjantaina uutisoitiin tutkimuksista, joiden mukaan lihavuuden esiintyminen on jopa saattanut kääntyä laskuun. Suuri enemmistö - yli 80 prosenttia - nettikysymykseen saaduista vastauksista jättää kuitenkin tuloksen allekirjoittamatta.

- Suomalaiset lihovat jatkuvasti. Jo lapsuudessa aloitetaan epäterveellisen ruuan tuputtaminen. Useat jogurtit ja niin sanotut välipalatuotteet sisältävät kammottavia määriä sokeria ja rasvaa. Liikunta vähenee. Alkoholin kulutus lisääntyy, yksi vastaajista perustelee.

- Kaikessa mennään Amerikan malliin, myös ruokatottumuksissa. Täälläkin alkaa näkyä liikalihavia entistä enemmän, toinen vastaaja jatkaa.

Makeat herkut, suolainen roskaruoka ja alkoholi nousevat kommenteissa kansan painonhallinnan Akhilleen kantapääksi. Monien vastaajien mielestä epäterveellistä ruokaa on kuitenkin edullisempaa ostaa.

- Terveellinen ruoka, vihannekset ja hedelmät, liha, soija ynnä muut tuotteet ovat liian kalliita. Pakastepitsoilla ja eineksillä pääsee halvemmalla, mikä on todella väärin, eräs vastaaja kommentoi.

Lääkärilehdessä julkaistut tutkimukset perustuivat vuosien 2003-2008 aikana toteutetun diabeteksen ehkäisyohjelman tuloksiin. Nettikysymykseen saatiin yli 2600 vastausta.

Katso Marja Sannikan juttu:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.