Nettikysymys: Sikakohu ei vaikuta joulukinkun hankintaan

Sikatiloilla kuvattu kohuvideomateriaali ei vaikuta MTV:n nettikysymykseen vastanneiden jouluruokahankintoihin.

MTV:n nettikysymyksessä kysyttiin, vaikuttaako sikatilakohu siihen, mitä jouluruokia ostat.

70.4 prosenttia vastanneista eli 2322 henkilöä ei aio vaihtaa joulupöydän antimia kohukuvien takia. 29.6 prosenttia eli 978 vastaajaa sen sijaan muuttaa ruokasuunnitelmiaan sikatiloilla paljastuneiden väärinkäytösten vuoksi.

Monella suomalainen sika pysyy pöydässä edelleen

– Ensin meinasin perua kinkkutilaukseni, vaan mistä tietää mitä kaikkea syö muissakaan ruoissa, kertoo nimimerkki Possupaisti.

– Kaikki tilalliset eivät kohtele eläimiä huonosti Suomessa. Syökää sikaa, kehottaa nimimerkki Normaali.

Nimimerkki Maatalouslomittaja ei muuta tottumuksiaan, sillä hän hyväksyy sikaloiden käytännöt muutenkin. – Nämä aktivistit ovat ennenkin ennen joulua tonttuilleet. Sairaat ja heikot siat kuolevat pois. Näin se on tarkoitettu luonnossakin. Kuolleet siat ovat sikaloiden arkipäivää.

Osalla muita kuin sikasuunnitelmia

Osa vastanneista ei ostaisi sikaa muutoinkaan.

- En ole possua poskeeni pistänyt 30 vuoteen, joten ei vaikuta. Eläinten törkeä kohtelu sinänsä on rikollista ja täysin anteeksiantamatonta, huomauttaa nimimerkki Kalaisa.

- Olin päättänyt jo ennen sikakohua, että kinkkua en hanki. Menen aattona valmiille jouluaterialle ja muina joulupäivinä syödään sitten kalaa ym, kertoo nimimerkki KK.

Osa on jo päättänyt ostaa muuta kuin suomalaista kinkkua.

- Meillä on tanskalainen kinkku, nimimerkki Irja kertoo.

Usko suomalaiseen lihaan meni kohun myötä

Moni vastaaja pettyi suomalaiseen lihantuotantoon kohun myötä.

- Viimeinenkin usko kotimaiseen lihaan meni. Tanskassa on ehkä Euroopan eettisin sianlihan tuotanto, tietää nimimerkki Tumppi.

- Uskon kyllä suomalaisen sianlihan laatuun, mutta niin kauan perheelläni on pöydässä tanskalainen kinkku, kun ministeri Anttila on kyseisellä pallilla, kirjoittaa nimimerkki Niin.

- Siirtyminen kalaan tapahtuu aivan varmasti! Toivottavasti kalastajastakin tulisi joskus ministeri, niin kalastettaisiin verorahan tuella, päättelee nimimerkki Jj.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat