Nettikysymys: Pouta on lukijoiden suosikki

MTV3:n nettitoimitus selvitti äänestyksellä lukijoiden suosikkimeteorologin, eikä voittajasta ole epäilystä: Pekka Pouta on lukijoiden suosikkisäämies.

Pouta sai lähes 40 prosenttia annetuista äänistä. Myös naiskauneus on katsojille mieleen: kakkossijan jakavat Mette Mannonen ja Miina Manninen 17 prosettia äänisaaliillaan. Kolmanneksi suoriutui nallekarhumaiseksikin kuvailtu Petri Takala. Yhteensä ääniä kertyi liki 3 000 kappaletta.

"Legendaarinen vekkuli"

Pekka Pouta oli monelle itsestään selvä valinta. Jo 20 vuotta säätä ennustanut Pouta saa kehuja hyväntuulisesta ja rennosta olemuksestaan ja luontevasta esiintymisestä.

– Pekka Pouta on legendaarinen.

– Pekka on jotenkin niin sympaattinen. Poikani katsoi pienenä aamulla tv:tä kun toiset vielä nukkuivat ja ilmoitti sitten, että Pekka Pouta sanoi, että tänään on sellainen sää.

– Häntä katsoessa tulee hyvälle tuulelle. Hän osaa jopa ennustaa sateetkin leppoisaan sävyyn, positiivisesti.

– Pekka Poudan esiintymistaito on huippuluokkaa. Ilmaisu suorassa lähetyksessä on yhtä improvisoivaa ja rauhallista kuin juttelu kahvihuoneessa. Jännitys loistaa poissaolollaan, eikä nauha katkea edes odottamattomien tilanteiden kohdalla. Kokonaisuutena vakuuttava, olematta kuitenkaan liian kankea tai virallinen.

– Sanavalmis vekkuli.

– Sopii hyvin tehtäväänsä, ei pelkästään lupaavan nimensä vuoksi, vaan myös sympaattisen olemuksensa takia.

"Pirteä punapää ja suomalainen Lumikki"

Miina Manninen ja Mette Mannonen ihastuttavat paitsi esiintymisellään ja ammattimaisuudellaan, myös ulkoisella olemuksellaan.

Miina Manninen sai kehuja selkeäsanaisuudestaan ja pirteydestään.

– Pirtsakka nöpönenä, upea tukka ja iloinen olemus. Aamujen piristys.

– Pirteä punapää.

– Selkeäpuheinen, vakuuttava esiintyjä ja vieläpä erittäin kaunis.

Mette Mannosta äänestäjät kuvailivat keijukaismaiseksi, luontevaksi esiintyjäksi.

– Mette on ihana! Vaikka idässä sataa, niin lännessä on Mette.

– Mette Mannonen on selkeäsanainen ja viehättävä katsoa. Hän on kuin suomalainen versio Walt Disneyn Lumikista: vaalea iho, tumma tukka ja ruususuu.

– Raikas, selkeä ja luonnollinen esiintyjä.

"Miehekäs nallekarhu"

Petri Takala on hurmannut lukijat selkeydellään, ryhdikkyydellään ja leppoisuudellaan. Petri sai kehuja myös huumorintajustaan.

– Pete on aika miehekäs nallekarhu! Katson Peteä, en niinkään sääkarttoja.

– Pete kertoo myös sääilmiöiden syitä ja taustoja. Hänellä on huumorintajua. Muistakaa huumori, se keventää ja elävöittää muuten niin "kuivaa" säätä!

– Hänellä on hartiat kun ladon ovet, rauhallinen puhetapa, kiva muutenkin, leppoisa.

– Petri osaa kertoa ennusteet niin mukavalla, lämpöisellä tavalla, että se sade ei haittaa yhtään.

– Toinen suosikkimme on Petri Takala eli tuttavallisemmin "pikku-Pete". Hän huomioi tarkasti ukkoset ja muut pelottavat sääilmiöt, ja on muutenkin kiva tyyppi.

Vaikea valinta

Toisille suosikin valinta oli ollut vaikeaa. Kehuja ja kiitosta satoikin kaikille meteorologeille.

Visa Salojärvi antaa selkeän ennusteen Hangosta Inariin, kun nämä toiset meteorologit keskittyvät enemmän pääkaupunkiseudun säähän.

Liisa Rintaniemi on täydellinen meteorologi!

– Liisan näkisin mielelläni myös uutisankkurina.

– Kutsumme mieheni kanssa Liisa Rintaniemeä tuttavallisesti Lissuksi. Ihan odottamalla odotimme hänen töihin paluutaan äitiysvapaan jälkeen.

– Liisa Rintaniemellä on uskomattoman kaunis ääni, ja hän itsekin on todella upea nainen. Joskus unohdan kokonaan millaista säätä hän ennusti, kun lumoudun niin hänen viehätysvoimastaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat