Mainos

Nettikysymys: Niinistö johtaa, Soini ja Väyrynen nousussa

MTV3 Uutisten nettilukijat povaavat presidentinvaalivoittoa edelleen Sauli Niinistölle (kok), mutta hänen kannatuksensa on enää 38,8 prosenttia.

Koska Niinistö saisi äänistä alle puolet, järjestettäisiin vaaleissa tällä tuloksella toinen kierros.

Timo Soini (ps) on noussut Niinistön vahvimmaksi haastajaksi ainakin nettikansan parissa, sillä hän on saanut äänistä 28 prosenttia. Myös Paavo Väyrynen on hyvässä vireessä: hän on kolmantena (kesk) 15,3 prosentin kannatuksella.

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd) on saanut nettikyselyssämme vain 5,7 prosenttia äänistä. Vihreiden Pekka Haaviston kannatus on 4,4 prosenttia ja RKP:n Eva Biaudet'ta pitää sopivimpana presidentiksi 3,4 prosenttia äänestäjistä.

Nimimerkki Maija äänestäisi Paavo Väyrystä.

– Erittäin laaja kokemus politiikassa. Todellinen asiantuntija. On saanut politiikan ulkopuolellakin paljon aikaan.

Tietenkin Timo äänestäisi Timo Soinia.

– Timo ei ole mikään itsekäs omaneduntavoittelija, eikä karta vastuuta vaikeissakaan tehtävissä. Pitää sanansa, mitä lupaa ja toimii Suomen hyväksi. Äänestän Timoa seuraavaksi presidentiksi.

Touho äänestäisi Sauli Niinistöä.

– Sauli pystyy olemaan esimerkillään koko kansan presidentti, toisin kuin muut ehdokkaat. Hän ei myöskään "räkytä", silloin kun hän antaa jotain lausuntoa tai kommenttia. Ehdottomasti maata yhdistävä suvereeni valtiomies!

Kysymyksen tuloksia on syytä analysoida varauksella, sillä nettikyselyjen luotettavuus on aina vähän niin ja näin. Tuloksia voi parhaimmassakin tapauksessa pitää ainoastaan suuntaa-antavina. Vastaajia nettikyselyssä oli yli 4800. Heiltä kysyttiin kysymystä "Kuka olisi mielestäsi sopivin Suomen seuraavaksi presidentiksi?".

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.