Mainos

Nettikysymyksen vastaajat tuomitsevat lentäjien lakon

Finnairin lentäjien lakko saa MTV:n nettikävijöiden keskuudessa tylyn tuomion. 67% Nettikysymykseen (Onko lakko mielestäsi aiheellinen?) vastanneista katsoo, ettei lentäjien lakolle ole perusteita.

Lakkoon nihkeästi suhtautuvat perustelevat kantaansa mm. lentäjien kovilla palkoilla.

- Lentäjillä on huippupalkka ja varaa tinkiä hieman eduistaan. Finnairin tulevaisuus on vaakalaudalla, Henrietta kirjoittaa.

- Lentäjäliitto on pahin, armottomin ja ahnein kiristäjä. Eikö mikään riitä? Palkat ovat yli tuplaten muihin yhtiöihin verrattuna. Työnantaja älä anna periksi vaan potkaise kaikki ahneet lentäjät ulos. Kansalaisten mitta on myös täynnä ja sympatiaa löytyy, Paroni höykyttää.

Lisäksi ihmetellään miksi työntekijät eli lentäjät saavat päättää, kuka koneita lentää.

- Työnantaja saa valita itse työntekijänsä ja niitähän tulee vaikka itärajan takaa, ovat tottuneet ajelemaan huonommillakin vehkeillä! Lakot koskevat aina myös tavallista ihmistä, joilla ei ole mitään tekmistä asian kanssa, nimimerkillä Piti matkustaa kommentoi.

Osa vastaajista odottaisi lentäjiltä joustoa Finnairin vaikeassa taloustilanteessa. Tätä mieltä oli esimerkiksi nettivastaaja nimimerkillä Sirveli.

- Kuunneltuani eilen Kymmenen uutisista työnantajapuolen edustajan lausunnon, tyrmistyin minäkin. Lakko ja sen syyt on täysin aiheettomat ja syövät tosiaan jo syntyneet säästöt sekä vaikeuttavat tulevaisuutta.

Reilu 30 prosenttia vastaajista hyväksyy lakon

Finnairin lentäjille löytyy myös myötätuntoa. Lähes 33 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että lentäjien lakko on aiheellinen.

Näin kirjoittaa Ville:

- Fininair on harrastanut vuosia lentäjien ja lentoemäntien työolojen heikkennyksiä ulkolaisen työvoiman käytöllä maksamalla heille huononpaa palkka ja vaatimalla suomalaisia työhön samalla palkalla vaikka suomessa eläminen on paljon kalliimpaa.Myydään koko lentoyhtiö ulkomaalaisille puhistuu suomen mainne huonosta työn antajasta.

Mika 73:lle lakon oikeutus löytyy turvallisuusasioista:

- Hyvä lentäjät! Pitäkää puolenne loppuun asti, muuten noilla koneilla lentää kohta mikä mikä maan lentäjät.

Kyselyyn oli osallistunut maanantaiaamuun mennesä 2600 vastaajaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.