Mainos

Nettikysymykseen vastanneista yli puolet vastustaa kaasuputkea

Itämerelle tuleva kaasuputki huolettaa MTV:n nettikysymykseen vastanneita. Vastaajista lähes 60 prosenttia katsoo, ettei Suomen olisi pitänyt antaa lupaa Itämeren kaasuputken rakentamiselle. Moni ihmettelee Suomen suopeaa kantaa vaikka kaasuputkesta ei saada maallemme mitään hyötyä. Nimimerkillä "notko" kirjoittava vastaaja ehdottaakin, että Suomi voisi vaatia Venäjältä kaasutullia.

- Lupahakemukseen olisi pitänyt liittää saman suuruinen tulli kuin Venäjä asettaa Suomeen tuodulle puulle, jotta asia olisi jotenkin oikeudenmukainen.

Penamo puolestaan epäilee, että kaasuputki hyväksyttiin Venäjän pelossa.

- Putki olisi voitu rakentaa etelämpää Puolan kautta Saksaan ja muualle Eurooppaan. Suomi taipui jälleen YYA-perinteitä noudattaen Venäjän poliittisen ja taloudellisen ylimahdin edessä.

Osa vastaajista myös pelkää mahdollisia ympäristöuhkia.

Ne joiden mielestä Suomen ratkaisu oli oikea, perustelevat kantaansa mm. kaasutoimitusten turvaamisella.

- EU:n energiansaannin turvaaminen edellyttää putkea, ei kauttakulkua epävakaan Itä-Euroopan (lue Belarus) kautta. Kaauputki ei ole turvallisuusuhka, koska kaasun vakaa toimitus on sekä EU:n että Venäjän intressi, Täysin selvä asia! -nimimerkillä vastaava kirjoittaa.

Yksi vastaaja pohtii myös asiaa ulkomaankaupan kautta.

- Kyllä kannatti hyväksyä, koska muuten olisi tullut tosi kovaa rumbaa Venäjän ja Saksan taholta, ja kaupanteko olisi tyssännyt täysin kummankin maan kanssa, asiantuntija kirjoittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.