Mainos

Nettikysymykseen vastanneet tyrmäävät ajonopeuksien alentamisen

Helsingin Sanomien viime viikolla julkaisema uutinen tieliikenteen nopeuksien laskemisesta herätti todellisen kommenttimyrskyn. Lehti kertoi uutisessaan, että liikenneministeriö olisi suunnittelemassa nopeusrajoitusten alentamista päästöjen vähentämiseksi ja turvallisuuden lisäämiseksi. Myöhemmin päivällä ministeriö kiisti kuitenkin suunnitelmat.

Lukijat ehtivät kuitenkin pöyristyä. Kysyimme MTV:n uutisten Nettikysymyksessä pitäisikö tieliikenteen nopeusrajoituksia laskea. Mielipiteen kertoi yli 5000 vastaajaa, heistä 81 prosenttia vastusti ajatusta tiukoin äänen painoin.

- Suurimman todellisen vaaran aiheuttavat "puskurissa roikkujat". Jos nopeuksia lasketaan nämä vain lisääntyvät. Taajamissa voisi olla paikallaan laskeakin nopeuksia. Mutta "turhia" 60 km rajoituksia on kilometritolkulla liika tässä maassa.

Moni perustelee kantaansa myös etäisyyksillä.

- Suomi on suurten etäisyyksien maa. Nopeusrajoituksilla ei ole vaikutusta liikennehäiriköihin, alempi rajoitus saattaisi jopa lisätä piittaamattomuutta. Suurin osa onnettomuuksista tapahtuu 60 km/h tai alemman rajoituksen alueilla.

20 prosentilla vastaajista löytyy nopeusrajoitusten alentamiselle myös kannatusta.

- 80 km/h on sopiva, koska rekat ja henkilöautot ajavat samaa nopeutta. Liikenteeseen tulee vähemmän vaaratilanteita. Kauhuohittajat vielä kuriin. Monella on kiire hautaan!

Yhdelle vastaajista 90 km/h olisi ihanteellinen nopeusrajoitus.

- 90 nopeus olisi paikallaan nykyisen 100:sen tilalla, säästää jo polttoaineessa jopa 0,4 litraa. Loput rajoitukset voitaisiin säilyttää ennallaan, mutta toisaalta kun ei nykyisiäkään nopeuksia noudateta niin miten olisi uusien rajoitusten.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.