Mainos

Nettikysely: Venäjän uhka pelottaa

Yli puolet MTV:n nettikyselyyn vastanneista sanoo pitävänsä Georgian kapinallisalueille hyökännyttä Venäjää uhkana myös Suomelle. 57 prosenttia vastanneista sanoo pelkäävänsä erityisesti nyt itänaapurin uhkaa.

- Venäläiset eivät kunnioita mitään kansainvälisiä sopimuksia. Georgian tapauksessa en yhtään ihmettelisi, vaikka venäläiset olisivat järjestäneet koko konfliktin itse, sanoo kyselyyn vastannut mies.

Myös Hanne pitää mahdollisena, että historia toistuu, vaikka sitä onkin vaikea uskoa. Hän kaipaa päättäjiltä aktiivista ja nöyristelemätöntä Venäjä-politiikkaa, joka ottaa kuitenkin myös uhkakuvat ja kansan huolen huomioon.

- Jos Venäjä jollain lailla hyötyy tai tarvitsee syytä peittääkseen jotain, uskon sen voivan olla uhka. Venäjää pitää kunnioittaa ja pitää välit kunnossa, ottamatta silti koiran asemaa.

"Ei tarvetta hyökätä Suomeen"

43 prosenttia kyselyyn vastanneista ei kuitenkaan usko, että Venäjää olisi syytä pelätä.

- Näin pieneen ja vähäpätöiseen maahan ei Venäjällä ole tarvetta tulla. Mitä Suomella on heille tarjottavaksi? Puuta? Ellei Suomi päätä uusia jatkosodan suur-Suomi ideaa ja hyökätä Venäjän maille, ei heillä ole mitään tarvetta tulla tänne.

Osa myös uskoo, että Venäjän noussut uhka on median keksintöä tai poliitikkojen sanelemaa.

- Median puolueellinen, Georgiaa tukeva asenne pelottaa enemmän. Venäjä on ovela ja taitava kumppani. On syytä olla varovainen kannanotoissaan Suomessakin. Venäjää pelottaa enemmän Nato, USA ja Georgia.

Nimimerkki Tapiopa ei pelkää, vaikka Venäjän uhka hänen mukaansa on ja pysyy.

- Venäjä, Neuvostoliitto, Venäjä. Olipa nimi mikä tahansa, Venäjän uho ja uhka pysyvät. Välillä uho vaimenee ja välillä voimistuu. Miksi pelätä? Olenhan syntyisin Karjalan kannakselta ja "ruski-poika" on aina ollut lähellä. Ei se noin vain Suomeen lähde, ainakaan tankeilla, hän uskoo.

Kyselyyn vastasi eilisillan ja aamun aikana yli 2300 lukijaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.