Mainos

Nettikysely: Vanhasen palkkamaltti saa kannatusta

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) peräämä palkkamaltti näyttää saavan suomalaisilta tukea. Vanhanen pyrkii saamaan työmarkkinajärjestöt neuvottelemaan pitkäaikaisista ja maltillisista palkkasopimuksista.

MTV:n uutisten nettikyselyssä 60,8 prosenttia vastaajista katsoo, että palkankorotuksista pitäisi nyt tinkiä. Vastakkaista mieltä on 39,2 prosenttia lähes 1200 vastaajasta.

Moni tinkimisen kannalla oleva perustelee mielipidettään sillä, että nyt ei ole oikea aika palkankorotuksille.

- Odotellaan parempia aikoja ja tingitään korotuksista. Luulisi järjen voittavan - ei lisää työttömyyttä tähän maahan. Myöhemmin korotukset! kirjoittaa nimimerkki Eläkeläinen.

- Ei nyt taida olla oikea aika palkankorotuksiin, eikä myöskään veroaleen. Pitää kuitenkin turvata julkinen terveydenhoito ja koulutus ja turvata työttömien ja lomautettujen toimeentulo, toteaa Joppe.

Nimimerkki Kesä perää vaikeassa taloustilanteessa uudenlaista elämäntapaa.

- Tällä hetkellä taloustilanne on kriittinen joka puolella, meidän tulee tyytyä vähempään. Opetella uusi elämäntapa. Hidastetaan kierroksia ja tingitään korotuksista.

Optiot harmittavat

Monet palkankorostuksista tinkimisen vastustajat vetoavat korkeaan hintatasoon.

- Ei tingitä ennen kuin ruoka halpenee. Nyt on jonkun muun vuoro tinkiä, Miisa kirjoittaa.

- Nippanappa keskituloisena, urani huipulla olevana valtion virkamiehenä tarvitsen kyllä sen pienenkin ostovoiman! Eli jos korotuksia ei tule ja kaikki muu pakollinen kallistuu kuitenkin, asuminen, ruoka, sähkö jne., niin en voi myöskään kuluttaa esim. palveluihin. Ja tämähän tietää, että lama vain syvenee syvenemistään, perustelee Riitu45.

Huippujohtajien palkat ja optiot tuntuvat harmittavan niin palkankorotusten vastustajia kuin kannattajiakin.

- Myös huippujohtajien tulisi osallistua taantumatalkoisiin. He voisivat puolittaa palkkansa ja näin toimia esimerkkeinä muille palkansaajille, sanoo tinkimisen kannalla oleva Ukkokoli.

- Palkankorotuksista ei ole varaa tinkiä. Asuminen, ruoka, matkustus ja yleensä kaikki on noussut. -- Eduskunta, hallitus ym. Liliukset voisivat kyllä olla vähemmän ahneempia ja jättää vaikka noin aluksi puolen vuoden palkkansa nostamatta ja lahjoittaa sen vaikka valtiolle, kirjoittaa Tuuliska.

Katso Matti Maunun juttu (Kymmenen uutiset 14.4.2009)

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 14.4.2009)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.