Mainos

Nettikysely: Vanhasen ero jakaa kansan

Kansalaisten mielipiteet pääministeri Matti Vanhasen erosta menevät MTV:n uutisten nettikyselyn mukaan aikalailla tasan. Vanhasen eroa vaatii noin 53 prosenttia vastanneista, noin 47 prosenttia katsoi, ettei eroon ole syytä.

Kysymys oli: "Pitäisikö pääministeri Matti Vanhasen erota?" Vastaajia oli vajaat 3300.

Kyllä: "Uskottavuus ja luottamus pääministeriä kohtaan mennyt. Asioita kiertelevä ja ylimielinen ihminen, joka ei ansaitse enään pääministerin asemaa."

Ei: "Toimittajat käyttäytyvät kuin koulukiusaajat. Sopuleista on tullut susia! Tällaistako on uusi mediakulttuuri? Missä on median moraali? Jos kun politiikka ei enää kiinnosta, vastuussa on suuressa määrin media. Kuka vielä haluaa median hampaisiin? Mediaan sivistystä ja ihminen Matti Vanhaselle voimia!"

Kyllä: "Kyllä pitäisi, jo säätiörahasotkun takiakin. Kyse ei ole ajojahdista, koittakaa nähdä asioiden taakse. Mielenkiintoista seurata mitä kaikkea vielä putkahtelee esiin. Asioiden hoidossahan ei ole millään tasolla kyse länsimaisesta demokratiasta ja avoimuudesta."

Ei: "Vanhanen on hoitanut hommansa hyvin huolimatta city-demaritoimittajien vuosia kestäneestä jahdista. Vaihtamalla annettaisiin vaan roskajournalismille erävoitto ja joku uusi haaste paloiteltavaksi. Medialla kun ei ole oppositiota Suomessa eikä vastuuta maan tilasta."

Kyllä: "Ei ainoastaan Vanhasen tulisi erota, vaan kaikkien, jotka ovat vakavuustasosta riippuen harrastaneet vilppiä kansalaisten silmissä. Mielestäni kyseessä on ennakkotapaus ja jos tästä selviää rangaistuksetta, pitäisi normaalinkin kansalaisen puollustuksena lakia rikottaessa riittää syyt: ei tiedä ei muista."

Ei: "Vanhanen ei ole sen kummenpi rikollinen kuin muutkaan poliitikot. Jos Vanhanen erotettaisiin, tulisi vain uusi pääministeri, joka käyttäisi tilannettaan samankaltaisissa asioissa hyväkseen.Eroaminen ei ole oikea ratkaisu, mutta normaali lainmukainen rangaistus voisi olla paikallaan. Ei pääministeriys ole mikään suoja, jonka takana voi tehdä mitä huvittaa."

Kyllä: "Ei muuta kun pois vaan. Ulkoministeri sai lähteä kun lähetti muutaman tekstiviestin naiselle ja sitten jo valitettiin muka luottamuspulasta vaikka kyse oli yksityisasioista. Vanhanen voisi poistua pelastaakseen kasvonsa, koska kyse on tällä kertaa paljon pahemmasta asiasta kuin parista tekstiviestistä ja nyt on kyseessä todellinen luottamuspula yhteisten asioiden hoitamattajättämisestä."

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.