Nettikysely: Urheilijat ovat kyseenalaisia roolimalleja

Enemmistö MTV3:n nettikysymyksen vastauksista kertoo, että huippu-urheilijoista ei ole roolimalleiksi. Urheilijoiden toilailu esimerkiksi humalassa on usein esillä julkisuudessa.

Tuoreessa, mäkihyppääjä Janne Ahosesta kirjoitetussa muistelmateoksessa Kuningaskotka kerrotaan huippu-urheilijoiden humalaisista toilailuista kilpailumatkoilla.

- Miksi jälkikäteen pitää kertoa kaikki röyhistelyt tai mielentilakipuilut? Nuorisolle tulee tunne, että kaikki on sallittua: kun on kuuluisa ja voitokas, niin kulisseissa saa tehdä vapaasti mitä vain, nimimerkki Miksi kirjoittaa.

Toinen kirjoittaja katsoo, että "nuoret ottavat esimerkkiä omasta idolistaan ja saavat vääristyneen käsityksen huippu-urheilijoiden elämästä".

Nimimerkki Ilona kokee urheilun kaupallisuuden syyksi alamäkeen.

- Alansa ammattilaisten moraali on alamaissa tänä päivänä. Pois bisnes, takaisin oikea urheiluhenki! hän vaatii.

Moni vastaaja yhdistää urheilijoiden huonon maineen dopingiin.

- Miten käy roolimalleiksi tyypit, jotka ovat valmiit vetämään itseensä ihan mitä tahansa tulosten aikaansaamiseksi? eräs vastaaja ihmettelee.

Mutta urheiljoita ymmärtäviäkin vastauksia on.

- Miksi julkisuudessa esiintyvät henkilöt eivät saisi elää miten haluavat? kysyy eräs vastaaja.

Hän sanoo, ettei urheilijoilta "voi vaatia mitään erikoiskäytöstä".

Monet vastaajat syyttävät mediaa urheililjoiden mustamaalaamisesta.

MTV3:n nettikyselyyn tuli 980 vastausta. Kysymys kuului: "Julkisuuteen ponnahtelee paljastuksia huippu-urheilijoiden alkoholinkäytöstä ja toilailusta. Ovatko urheilijat roolimalleina ryvettyneet?" Vastauksista 59,9 prosenttia eli 587 oli "kyllä" ja 40,1 prosenttia eli 393 vastausta."ei".

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat