Mainos

Nettikysely: Työpaikan menetys ei pelota

Työpaikan menetys ei pelota suomalaisia. MTV:n nettikyselyyn vastanneista 67,2 prosenttia on sitä mieltä, että pelkoa toimeentulon menetyksestä ei ole. Hieman yli 5000 vastaajasta 32,8 prosenttia pelkää menettävänsä työnsä nykyisen taantuman jatkuessa.

Miksi pelkäisin,sehän meni jo viime juhannuksena ja törkeimmän kautta eli työntekijät eivät saaneet kesälomaa vaan ne maksettiin.Verottaja nauroi makeasti ja ammattiliitolta yli kahden kuukauden karenssi!

Varsinkin hoitoalalla työskentelevät ovat kyselyn mukaan suhteellisen levollisin mielin.

Töissä hoitoalalla. Kyllä mummuja ja vaareja riittää hoidettavaksi jatkossakin,vaikka yhteiskunta leikkaisikin hoitoon suunnattuja varoja, kertoo nimimerkki Mallu.

En pelkää.olen vakituisena lastenhoitajana päiväkodissa ja alalla on hoitajista puutetta, sanoo puolestaan nimimerkki lähihoitaja.

Kaikki eivät ole yhtä levollisia.

Pelkäsin työpaikan puolesta jo 2008 v alussa. Toukokuussa minut ja muita irtisanottiin tuotannollisista ja taloud syistä. Kuukauden työttömyys lomien jälkeen ja seuraava työpaikka löytyi hakujen jälkeen, sieltä sitten työnantaja irtisanoi vajaan 4 kk:n kuluttua. Olen uutta työpaikkaa hakenut eri aloilta-joulukuun ja hirvittää, sillä vapaita paikkoja vähän missä työ ja tekijä saattaisivat kohdata. Liiton korvauspäätös myöhässä sekin, sanoo mimimerkki 53v. nainen.

Pelko työn menetyksestä kalvaa ainakin pidemmän aikaa työpaikaltaan poissa olleita.

Ensin tehnyt töitä ilman korvauksia jumalattomasti, sitten voimat loppui ja pitkä sairasloma. Jos jostain vähennetään, niin....Näin miettii nimimerkki Työhullu.

En ole käynyt työpaikallani vähän yli kahteen vuoteen. Pelkään että työtehtäväni on annettu jonkun toisen tehtäväksi eikä minua enää tarvita.

Vaikeat ajat ja epävarma tulevaisuus herättivät vastaajissa myös köydenvetoa eri alojen välillä.

Sosiaalialn työpaikat menevät terveydenhuollolle. Sosiaalista näkökulmaa ei arvosteta, koska se ei ole vain konkreettista tekemistä. Mielestäni tässä ollaan pahasti menossa väärään suuntaan. Varsinkin vanhukset tarvitsevat muutakin kuin vaipan vaihtoa ym. tekemistä. Onhan ihminen kokonaisuus, miettii nimimerkki piko.

Myös muut yritysten motiivit sanoa irti työntekijöitään nousivat kyselyssä esiin.

Kenenkään työpaikka ei ole turvassa. YT-menettelyn avulla saadaan epätoivotut työntekijät ulos talosta, mikä ei muuten onnistuisi. Mm. eräs iso keskusliike pääkaupunkiseudulla irtisanoi 4 lapsen yh-äidin. Syyn kaikki arvannee. Paikan sai pitää nuoret, perheettömät miehet. "Köyhältä puuttuu paljon, ahneelta kaikki", sanotaan - mielestäni aika viisaasti. Näin kirjoittaa nimimerkki Nainen.

made in India tai China..aasia. Mikä estää firmoja siirtämästä myös aivotyötä muualle, kun ensin opetetaan kaverit täällä. Sitten myydään täällä palveluja ruokaa ja WC-paperia, sanoo nimimerkki Palvelualalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.