Mainos

Nettikysely: Thaimaahan uskaltaa yhä matkustaa

Thaimaan tilanne kuohuu päivästä päivään. Tilanne saattaa vaikuttaa suomalaisista uhkaavalta tulevan lomasesongin lähestyessä. Mutta MTV3:n nettikysely paljastaa kuitenkin myös toisenlaista: Niukka enemmistö, 50,6 prosenttia on halukas lähtemään vaikka heti lomailemaan.

Esimerkiksi vuoden Thaimaassa asunut uskoo syvästi, ettei Thaimaassa ole vaarallista, sillä mielenosoitukset keskittyvät Bangkokin hallinto-osiin ja sieltä on pitkä matka lähimpiin lomakohteisiin.

Thaimaan korruptoitunut valtiollinen hallinto tarvitsee muutosta ja mielenosoitukset ovat siten oikeutettuja, perustelu jatkuu. Myös toisen kyselyyn osallistuneen mukaan asukkaat haluavat itselleen parempaa, eikä heitä kiehdo tehdä haittaa pääelinkeinolleen turismille.

Kiistelty pääministeri pönkittää valtaansa

Tänään pääministeri Samak Sundaravej sanoi aikovansa järjestää kuukauden kuluttua kansanäänestyksen mielenosoitusten lopettamiseksi.

Mielenosoituksissa on vaadittu pääministerin eroa. Pääministeri torjui jälleen aamulla radiopuheessa vaatimukset erostaan.

Äänestyksessä ihmisiltä kysyttäisiin, voiko pääministeri jatkaa virassaan. Pääministerin mukaan niin hallituksen vastustajat kuin tukijatkin voisivat käyttää kansanäänestystä edeltävän kuukauden kampanjointiin.

Tuhansia opposition kannattajia on kuitenkin edelleen linnoittautuneena keskeiseen hallintorakennukseen Bangkokissa, ja pääkaupunkiin alkuviikosta julistettu poikkeustila jatkuu.

Levottomuudet keskittyneet hallintokortteleihin

Erään tällä hetkellä Bangkokissa olevan vastaajan perustelu mukailee viranomaisten linjaa: Kun pysyttelee poissa tietyiltä alueilta niin kaikki sujuu.

Myös toisen vastaajan perustelu on samalla linjalla: "Oltiin kesällä Bankokissa ja sillonkin oli noita mielenosoituksia. Vain hotellille tulevasta lehdestä tiesi niistä. Paria hallinnon korttelia joutunee välttämään."

Kommenteista näkyy myös, että tilannetta Thaimaassa seurataan mediasta. Yhden toiveikkaan mukaan tilanne näyttää olevan hallinnassa ja hallitus luvannut olla rauhallinen.

-Olen ollut Thaimaassa yli 20 kertaa, eikä ole pakko mennä paikkoihin, jotka ovat riskialttiita kuten pohjoisen ja etelän rajaseudut ja nyt Bangkokin keskusta, tiivistää yksi puoltava kommentti.

Matkustuspelot näkyvät kärjekkäinä perusteluina

-Miksi maksaa riskistä, kun elämässä on riskejä ihan muutekin tarpeeksi, todetaan. Tai: -Miksi suotta hakeutua vaarallisiin paikkoihin, useassakin mielessä?

-Turha hakea vaikeuksia muualta, kunhan selviää elämästä tällä pallonpuoliskolla. Sitäpaitsi kohde ei kiinnosta pätkääkään muutenkaan!

-Ei paras mahdollinen aika rynnätä levottomuuksien keskelle. Thaimaassa ajat kovenevat. Ei hyvä mennä nyt eikä tulevaisuudessakaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.