Mainos

Nettikysely: Taantuma ei vaikuta talvimatkailuun

Selvä enemmistö MTV:n nettikyselyyn vastanneista matkailee tänä talvena sekä koti- että ulkomailla entiseen tapaan. Hieman yli 2500 kyselyyn vastanneesta 79,6 prosenttia oli sitä mieltä, että lomaillaan kuten ennenkin. Vastaajista 20,4 prosenttia pistää kukkaronnyörit tiukemmalle, ja jättää matkailun vähemmälle.

- Taantuima ei ainakaan vielä olevaikuttanut .Lomamatka on varattu ja maksettu jo aikoja sitten,mutta seuraavista lomareissuista ei sitten tiedä.Voi olla että menevät harkintaan, sanoo nimimerkki Tuulia.

- Ei. Tuli jo ennakkoon maksettua hiihtoreissu, niin ei sitä kannata perua enää. Tuli myös käytyä äsken Ausseissa, ja halvalla siellä ainakin pärjää. Hinnat 13 kertaa halvempaa kuin täällä, kehuskelee nimimerkki, Hoppuli.

Jos töitä tehdään kellon ympäri, lomallekaan ei ehdi, arvelee nimimerkki Anna-Stiina.

- Ei aikaa lomailuun! Töitä paiskitaan ympäri vuorokauden! Paksulla lompakolla varustettuja asiakkaita ihan hyvin. Silloin taottava kun rauta on kuuma.

Mummo pakkaa mielellään tavaransa, ja suuntaa aurinkoon.

- Mummo suunnittelee Kanarian matkaa. Sain 50 euron korotuksen eläkkeeseen ja vaikka se menee muihin korotuksiin niin, ettei käteen jää korotuksesta mitään, niin ei haittaa! Elettävä on kuitenkin. Eikä lapsille tarvitse jättää perintöä.

Taantuman vaikutukset näkyvät kyselyssä konkreettisesti siten, että monet kyselyyn vastanneet olivat menettäneet työnsä, eikä lomalle ole asiaa.

- Työt loppu, ei palkkaa. Jää ulkomaanmatka haaveeksi, sanoo Hille.

Lomailu saa kritiikkiä myös ympäristönäkökulmasta.

- Matkailu haaveet on ohi meitä haaveita. Nyt kun polttonesteet on hinnaltaan mitä on, niin jokaisen pitäisi mennä itseensä ja jättää väliin turhanpäiväiset matkustelut ulkomaille. Jos osaatte vähänkään laskea niin se on mahdotonta öljyn haaskaamista, ja näin sitä ilmaston lämpenemistä edistetään, muistuttaa nimimerkki Antsu.

Iloa on muustakin kuin matkustelusta.

- Lastenlapset tulevat hiihtolomalla luokseni ja päätimme viettää tavallista arkea kaupunkireissujen sijasta. Elokuvissa käynti muuttuu peli-illoiksi. En uskalla kuluttaa yhtään ylimääräistä, kun ei tiedä koska saa korvauksia tai tukea, sanoo nimimerkki Ikäihminen.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja