Nettikysely: Suomalaiset haluavat keskustella ehdokkaiden kanssa

MTV:n nettikyselyn mukaan suomalaiset jakautuvat melko tarkasti kahteen leiriin - toinen puoli tapaa kunnallisvaaliehdokkaitaan ahkerasti, toinen puoli ei ole keskusteluista heidän kanssaan kiinnostunut.

Hieman yli puolet eli noin 54 prosenttia vastanneista sanoo tavanneensa kuntansa ehdokkaita.

Suuri osa kyselyyn osallistuneista sanoo yhdeksi syyksi ehdokkaiden aktiivisuuden.

- Joo, näkeehän niitä tuolla ulkona ja joku 5 ehdokasta kävi koululla pitämässä jonkun jutun, sanoo nimimerkki Zoh.

- Tänään heitä oli teltta täynnä. Oli valiten laittaa. Nyt on pulma: ketä heistä äänestän?, kyselee nimimerkki Mie vaan.

- Ehdokas esitteli itsensä ja jakoi vaalimainoksia lapseni harrastuspaikassa. Herätti miettimään ehdokasta, kommentoi nimimerkki Mä.

Kunnallisvaaleissa monet ehdokkaat ovat varsinkin pienillä paikkakunnilla tuttuja äänestäjille. Monella ehdokas jos toinenkin on tullut vastaan kaupassa tai harrastuksissa.

Oma ehdokas voi olla myös perheenjäsen tai muu tuttu henkilö.

- Vaikea olla tapaamatta, kun luokanvalvoja on ehdokkaana, kertoo Kaisa.

"Ei paljon kiinnosta"

Ne, jotka eivät ole kuntansa ehdokkaita käyneet tapaamassa, sanovat syyksi pääosin ajan tai mielenkiinnon puutteen.

- Ei kiinnosta pätkääkään tämän seudun kunnallisvaalit. Olen muuttamassa täältä muihin maisemiin, että terve vaan, toivottaa yksi vastaaja.

Joitain myös ahdistaa ehdokkaiden aktiivisuus. Nykypäivänä kun on myös muita kanavia, joista saa tietoa kunnallisvaaliehdokkaista.

- Kaikkea lappuu ja lippuu tyrkytetään ja ei saa liikkuu rauhassa. Menisin pyytää, jos olisin kiinnostunut. Luotan paljolti vaalikoneiden tietoon, sanoo nimimerkki Karkuun mielummin.

On myös niitä paikkakuntia, joissa ehdokkaita ei tapaa, vaikka haluaisikin.

- Ei ole ollut minkäänlaista vaalitilaisuutta kävelyetäisyydellä. Asun paikkakunnalla, jossa on poliittinen tyhjiö, sanoo Vakioäänestäjä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat