Mainos

Nettikysely: Suomalainen unohtaa työasiat kesälomalla

MTV3:n nettikyselyn mukaan suurin osa suomalaisista unohtaa työasiat kesälomalla. Kyselyyn vastanneista 1752 vastaajasta 992 henkilöä on sitä mieltä, etteivät työasiat häiritse kesän viettoa. Tämä on 56,6 prosenttia kaikista kyselyyn vastanneista.

Kuitenkin yllättävän moni on myös sitä mieltä, että työasiat vaivaavat lomalla. Kyselyyn vastanneista 760 henkilöä on sitä mieltä, ettei lomaa voi viettää työltä rauhassa. Tämä on 43,4 prosenttia kaikista kyselyyn vastanneista.

Kyselyyn nimimerkillä vastannut Jatu on sitä mieltä, että työasiat vaivaavat lomalla. Hänen mielestään etenkin pahasti kesken jääneet työasiat eivät jätä lomallakaan rauhaan.

- Työasiat, jotka jäävät kesken, jäävät myös kesken. On todella itärkeää, että kaikki asiat olisivat lomakunnossa, ennen lomaa. Asioiden ei välttämättä tarvitse olla loppuun käsiteltyjä, mutta niiden tulisi olla kaikkien mielestä lomakunnossa.

Nimimerkki K puolestaan on sitä mieltä, etteivät työasiat vaivaa kesällä.

- Suljin kännyn kesä-heinäkuun vaihteessa ja aion taas avata vasta viikon kuluttua palatessani töihin. Yksityisyrittäjänä olen tosin alkanut jo heinäkuun alusta lähtien saada mm. mustareunaisia sähköpostisuruvalitteluja "yllättävän poismenoni johdosta".

Myös nimimerkki ex-lomalainen pitää lomanviettoa ilman työstressiä tärkeänä.

- Et pysty kuitenkaan hoitamaan asioita lomalta monestikaan kovin tehokkaasti muuten kuin puhelimen tai sähköpostin välityksellä ja se on mielestäni monesti epätoivoista yritystä ja loma on silloin jo menettänyt merkitystään rentouttavana asiana ja ansaittuna etuna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.