Mainos

Nettikysely: Seksuaalirikostuomiot liian lieviä

MTV:n uutissivujen lukijat pitävät Suomessa annettuja seksuaalirikosten tuomioita liian lievinä.

Suurin osa, 94.5 prosenttia eli 6513 MTV:n nettikysymykseen vastanneista piti seksuaalirikostuomioita liian alhaisina.

Monet vastaajista perustelivat vastaustaan sillä, että uhrille jää teosta elinikäiset vammat.

- Kun on itse joutunut hyväksikäytön kohteeksi, niin tietää, ettei mikään rangaistus ole riittävä niille, jotka tekevät toiselle väkivaltaa nimenomaan seksuaalisella alueella. Se haavoittaa ihmisen syvimmin ja koko loppuelämän ajaksi, kirjoitti nimimerkki Onneton.

- Uhrin kärsimät seuraukset jatkuvat mahdollisesti läpi elämän. Tekijä maksaa pikku sakot ja se siitä, sanoi nimimerkki Lemars.

- Uhri ei pääse siitä koskaan irti, mutta rikoksen tekijä pääsee pienen tuomion jälkeen vapaaksi, jopa uusimaan tekonsa, pohti nimimerkki Elmeri.

Seksuaalirikos koettiin tuomioiden valossa merkityksettömäksi

Osan mielestä tuomiot ovat yhteydessä naisten asemaan.

- Naiset ja tytöt joutuvat yleensä seksirikosten uhriksi. Lievät tuomiot näyttävät, kuinka naisia pidetään miesten käytettävissä olevina kohteina. Jos miehet joutuisivat uhreiksi useimmiten, tuomiot olisivat ihan toisenlaisia. Naisten miehille alisteinen yhteiskunnallinen asema ei kohene ennen kuin seksuaalirikosten tuomiot muuttuvat ankarammiksi, sanoi nimimerkki Äiti.

Osa halusi rangaistukseksi henkilötietojen julkistamista.

- Yksikin tehty raiskaus tuhoaa naisen itsetunnon. Varsinkin, jos kyseessä on lapsi tai nuori! Paras tuomio: Nimi julkikuvan kanssa, niin loppuisivat raiskaukset! Ja saisi lapset ja nuoret olla rauhassa, kirjoittaa nimimerkki Äiti.

Myöskin muiden rikosten ankarammat tuomiot ihmetyttivät.

- Jotain täytyy olla pielessä Suomen maan lainsäädännössä, kun seksuaalirikollisia ei tuomita kunnolla. Varsinkin lapsiin ja nuoriin kohdistuneet rikokset tulisi tuomita nykyistä todella paljon rankemmin. En ymmärrä, että talousrikollinen on suurempi rikollinen kuin seksuaalirikollinen. Näin voi päätellä tuomioista. Nykyinen laki ei ole sivistysvaltion laki seksuaalirikollisten osalta, vaan ikäänkuin heitä paapotaan ja ymmärretään, arvioi nimimerkki Riitu45.

Vain harvoja ei-vastausten perusteluja

Ei -vastuksen antaneet eivät juuri perustelleet vastauksiaan.

- En oikestaan osaa sanoa tähän juuta enkä jaata. Kuitenkin on ihan turha järjestää tästä kyselyä, kun kaikki vastaavat selkärankatuntumalla, että kyllä. Siksi vastasin ei, perusteli yhtenä harvoista nimimerkki Peke.

Kaikkiaan kysymykseen "Ovatko seksuaalirikollisten tuomiot Suomessa liian lieviä" vastasi kello 13 mennessä lähes 7000 henkilöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.