Mainos

Nettikysely: Ruusus-tuomio oli oikea

Valtaosa MTV3:n nettikyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että hovioikeuden eilen langettama sakkotuomio Pääministerin morsian -kirjasta oli oikein.

Oikeus tuomitsi eilen Susan Ruususen 20:een ja kohukirjan kustantajan Kari Ojalan 60 päiväsakkoon yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

MTV3:n nettikyselyssä kysyttiin "Oliko Pääministerin Morsian -kirjasta annettu sakkotuomio oikea?" Yli 70 prosenttia vastasi kysymykseen myönteisesti, vajaat 30 prosenttia taas kielteisesti.

Myös moni kielteisesti kysymykseen vastannut perusteli kantaansa sillä, että sakkotuomio ei ollut oikea, koska se oli heidän mielestään liian lievä. Näin muun muassa nimimerkki "Mie":

- Rangaistuksen olisi pitänyt olla tuntuvampi. Varsinkin kustantajan, joka on ammattilainen!, nimimerkki totesi.

Samoilla linjoilla on nimimerkki "Tyhmä juttu": - Olisi pitänyt olla enemmän. Typeryydestä pitää maksaa.

"Yksityisyydensuoja kaikilla"

Suurin osa vastaajista, joiden mukaan tuomio oli oikea, perustelevat kantaansa ihmisten yksityisyydensuojan kunnioittamisella.

- Kyllä kirja rikkoi jopa räikeästi yksityiseen rajoja. Kyllä julkisuuden henkilöillä tulee olla myös suoja tällaisia pelkästään julkisuuden kipeitä ja kostonhaluisia ihmisiä vastaan, nimerkki "Ritu" perustelee.

Myös "zuzu85" on sitä mieltä, että yksityisyydensuoja koskee jokaista ihmistä:

- Yksityisyyttä tulee suojella, oli kyseessä poliitikko, parkkipirkko tai joku muu!"

Moni nettikyselyyn vastanneista koki, että kirjan kautta haluttiin hakea rahallista hyötyä:

- Hovin tuomiossa oli minusta tarpeelliset perustelut. Kirjaahan ei olisi julkaistu koskaan, ellei kustantaja olisi uskonut siitä tulevan myyntimenestyksen ja sitä kautta rahaa, "Jaakkosakari", totesi.

"Sananvapautta rajoitettiin"

Tuomiota vääränä pitäneet perustelevat kantaansa erityisesti sananvapaudella.

- Kyllä Ruususen pitää saada kertoa omasta elämästään. Nyt kävi niin, että Ruususen sananvapautta rajoitettiin.Kontrolli yhteiskunta sen kuin jatkaa eteenpäin kulkuaan, kirjoittaa "amsano".

Osa oli puolestaan sitä mieltä, että pääministeri Matti Vanhanen voitti oikeustaiston yhteiskunnallisen asemansa vuoksi:

- Tässähän on kysymyksessä "iso-isäntä vastaan piika-tyttö", kuin suomalaisissa vanhoissa elokuvissa. Onhan tässä kysymyksessä VANHANEN. Kellä on valta sillä on voima, valitettavasti, "Mutkaska" kirjoittaa.

- Tässä se nyt taas nähtiin, vain herrat saa oikeutta mitä he hakevat, sanoo "Joon".

MTV3:n nettikyselyyn oli iltapäivään mennessä vastannut 1786 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.