Mainos

Nettikysely: Ruuan ja öljyn hintapiikki ei ole ohi

MTV:n nettikyselyn mukaan suomalaiset eivät usko valtionvarainministeri Jyrki Kataisen vakuutteluihin siitä, että ruuan ja öljyn hintapiikit ovat nyt ohi.

Yli 1700:sta vastaajasta reilut 80 prosenttia ei usko Kataista.

- Katainen ei varmasti usko edes itse omiin puheisiin, yrittävät vaan pelastaa Suomea lamalta joka tulee varmasti ja rankasti, kirjoittaa nimimerkin takaa Valde.

- Jos hintojen nousua on noin helppo hillitä, samalla Katainen voisi lopettaa myös kaikki sodat maailmasta, kirjoittaa DaDa.

- Niin vain taas valehtelee ja hölmö kansa uskoo, toivottavasti sairaanhoitajat on nyt viisaampia ensi vaaleissa eivätkä äänestä enää kokoomusta hallitukseen! Pitäisi olla sen verran järkeä tietääkseen ettei kokoomus ole duunareitten puolue vaan ajaa pääomien ja rikkaitten etuja, jyrähtää Tuuliska.

- Ei se näin voi mennä. Maailmalla tapahtuu kokoajan....kyllä tämä vielä paheneekin tästä. Jos lie joku notkahdus hintojen aleneminen, muttei mitään pysyvää, pohtii Mimmi.

Useat vastanneista eivät usko poliittikkojen puheisiin ja näin ollen Kataisen vakuutteluihin.

- En usko poliitikkojen juttuihin, toteaa Minttu.

- Jos poliitikon suu liikkuu hänen puhuessaan, hän silloin todennäköisesti valehtelee, kirjoittaa Hölttä.

Vajaa 19 prosenttia vastanneista on positiivisella mielellä ja haluaa uskoa öljyn ja ruuan hintojen laskuun.

- Globaali talous rauhoittuu aikanaan ja hinnat asettuvat oikealle tasolle. Nyt haetaan oikeaa tasoa, ja se näkyy tällaisena piikkinä. Toisaalta tuotantokustannukset yms. ovat kasvaneet, joten vanhalle tasolle emme enää pääse. Pieniä muutoksia tapahtuu kyllä. On tärkeätä, että myös palkat kasvaa ja verotus kevenee jotta ostovoima säilyy ja siten kompensoi hintojen kehitystä, kirjoittaa Tax.

- Haluan uskoa hintojen laskuun. Se olisi jokaisen ihmisen etu.Kaikki on niin kallista, eikä kukaan elä kauan vain kynsiä pureskelemalla, toteaa Silolah.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.