Mainos

Nettikysely: Kuntavaalit täyttivät toiveet

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja Sari Sarkomaa Kokoomuksen kunnallisvaalien vaalivalvojaisissa ravintola Freda51:ssä. Kuva: Lehtikuva

Enemmistö MTV:n nettikyselyyn vastanneista on tyytyväinen kuntavaalien tulokseen. Yli 57 prosenttia vastaajista arvioi, että vaalit menivät heidän toiveidensa mukaisesti. Kokoomuksen hyvästä tuloksesta iloitsee moni vastaaja.

- Mahtava tulos niin valtakunnallisesti kuin oman kuntani osalta. Viimeinkin saadaan kepulaisia vähennettyä vallan kahvasta. Onnittelut Kataiselle ja muille kokoomuslaisille! Näin kirjoittaa Kepulaiset kaatuu!.

- Sain hyvän ehdokkaani valtuustoon kuten ennenkin. Oli kiva yhtyä maan suurimman puolueen joukkoilonpitoon - meitä on NIIN PALJON! iloitsee Bubi.

Soinin luotsaaman puolueen vaalivoitto näkyy myös vastauksissa.

- Perussuomalaisilla on oikea linja: SUOMI suomalaisille. Kaikenmaailman kaukomaat karkoittaa suomalaisten elätettäväksi ja rikostilastoja kasvattamaan sakkia, joka ei tule omassa maassaan muiden kanssa toimeen, Härmäläinen kommentoi.

- Onnea Timo Soinille! Olen seurannut hänen mielipiteitään vuosia ja tiedän, että hän on arkiasioiden sankari. Espoo tarvitsee nyt välttämättä tällaisen sankarin. Sosiaaliasiat eivät ole Espoossa mallillaan, siellä tarvitaan tiukempaa linjaa. Kokoomus selvisi vaalitenteistä loistokkaasti kuten keskustakin. Asiallisuus on valttia, arvioi Entinen espoolainen.

- Ei herranjestas - Perussuomalaiset voittoon. Mihin olemme menossa? Tuleeko Suomesta Euroopan uusi Itävalta? Näin pohtii Pergu.

SDP ei saa kaikissa vastauksissa tukea edes omiltaan.

- Oisin toivonut demareiden voittavan. Toisaalta tulos oli juuri niin hyvä kuin puolue viime vuosien politiikallaan ansaitsi, Veikko kirjoittaa.

- Viimeinkin! SDP on ollut suurin puolue eduskunnassakin jo noin 100 vuotta pieniä katkoja lukuunottamatta, eivätkä he lupauksistaan huolimatta ole saaneet tätä maata kuntoon. Nyt saivat mitä tilasivat. Ihme, että kansa on näin hidasta tajuamaan, äimistelee Roope Vuohinen.

Vanhanen saa ruusuja ja risuja

Vajaa 43 prosenttia vastaajista ei ole tyytyväinen vaalien lopputulokseen. Kokoomuksen nousu herättää myös vastareaktioita.

- Ei ole koskaan suotavaa, että kokoomus on vallassa. Se tietää hyvää aikaa rikkaille ja huonoa vähemmän maallista mammonaa omistaville, kirjoittaa Joonatan.

- Tuntuu, että rahalla on valtaa taasen! Rikkaat porvarit pystyvät massiivisella mainostuksellaan vaikuttamaan liian paljon sellaisiin henkilöihin, jotka menevät massan mukana ja/tai eivät muuten ole tietoisia käytännön politiikasta, Mandi moittii.

Keskustan kannattajat odottivat vaalikampanjalta enemmän.

- Keskusta ei kampanjoinut mitenkään näkyvästi vaan leimaantui ukkopuolueeksi. Kuitenkin sitä tarvittaisiin sekä maalla että kaupungissa. Vanhanen on hyvä poliitikko, puoluesihteeri vaihtoon ja nuoria naisia esille. Popilismismi ei ole pitkäjänteistä politiikkaa, kommentoi nimimerkki Maalta.

- Matti Vanhanen on erittäin hyvä pääministeri. Hän on maltillinen ja todella älykäs tehtävässään. Keskusta ei ole hävinnyt, en ymmärrä miksi näin sanotaan, koska keskusta on kuitenkin kolmanneksi suurin puolue. Suomalaiset ovat kummallisia, valitaan ensin ja sitten kohta haukutaan! Mikään ei ole koskaan tarpeeksi hyvää! sanoo Faktaa.

Vanhanen ei saa kaikilta kiitosta.

- Mitä enemmän keskustan kannatus tippuu, sitä parempi! Eihän kyseisellä puolueella ole minkäänlaista linjaa tai tavoitteita. Mitä keskusta olevinaan oikein edustaa? Lisäksi puolueen idioottimainen puheenjohtaja on vienyt viimeisetkin mielenkiinnon rippeet puolueeseen! Näin kirjoittaa Mop.

Kyselyyn on tullut tähän mennessä lähes 3200 vastausta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.