Mainos

Nettikysely: Kollegan palkka ei kiinnosta - paitsi ihan vähän

Suomalaiset pitävät huolta omista asioistaan, myös palkkakysymyksissä. Hieman yli puolet MTV:n nettikyselyyn vastanneista ei ole kiinnostunut siitä, mitä kollega tienaa.

Ero on kuitenkin niukka, sillä 49 prosenttia haluaa tietää työtoverinsa palkan.

- Huolehdin vain omista asioistani, työtoverien palkat eivät ole minulta pois, sanoo nimimerkki ansioäiti.

- Ei näillä ministeriön palkoilla paljon työkavereiden palkat kiinnosta, pitäisi olla vertailukelpoiset yksityiseen sektoriin, kommentoi eräs virkamies.

Moni kommentoi kysymystä niin, että palkkaa pitää uskaltaa pyytää itse, jos se tuntuu liian pieneltä osaamiseen ja työn vaativuuteen nähden. Inku ei käsitä, miksi toisen palkka kiinnostaisi.

- Minä itse voin vaikuttaa omaan palkkaani. Jos tuntuu palkka riittävältä, ei mun tarvii tietää mitä työtoveri saa.Tullaan toimeen sillä mitä saadaan ja sillä siisti.

Mikä ihmeen palkkakuoppa?

Toissapäivänä julkaistu Toimihenkilöunionin tekemän tutkimuksen mukaan naistoimihenkilö häviää miehelle satoja euroja kuussa ja jopa satojatuhansia euroja uran aikana. Tämä on herättänyt keskustelua myös nettikyselyn perusteluissa. Osa vastaajista on sitä mieltä, että mitään palkkakuoppaa ei ole.

- Missä ihmeen palkkakuopassa? Naiset EIVÄT ole missään palkkakuopassa. Se on feministien ja kommareiden lempivalhe. Yrityksissä maksetaan sille, joka tuottaa eniten ja sillä sipuli. Julkishallinnossa kaikilla palkka menee luokittain, kommentoi nimimerkki kuopassa.

Nimimerkki Juippi kommentoi, että jokaisen palkka on omissa käsissä.

- Ei naiset ole missään palkkakuopassa, vaan osa miehistä on palkkakukkulalla. Työkaverin palkka ei kiinnosta, kun omaa pitäisi saada nostettua. Ehdotan kaikille palkollisille aktiivista osallistumista AY-toimintaan.

Kaunis nainen ja nuori poika etuasemassa

Ne, jotka ovat kiinnostuineita kollegan palkasta, perustelevat kantaansa työyhteisön avoimuudella ja toimivuudella. Eräs nainen kertoo omasta kokemuksestaan.

- Kaikkia pitäisi kiinnostaa. Epätasa-arvo palkkauksessa lisää ristiriitoja ja huonontaa työpaikan ilmapiiriä. Omalla työpaikalla nuori, kaunis nainen sai "puhuttua" itselleen muutaman palkkaryhmän paremman palkan kuin vastaavassa työssä olevat vanhemmat naiset.

Myös työnantajan rehellisyys epäilyttää monia.

- Olin ollut reilun vuoden töissä, kun 18-v. lukiolaispoika tuli töihin. Olin hänen ohjaajanaan ja jossain vaiheessa puhuttiin palkoistakin. Kävi ilmi, että kaveri sai enemmän palkkaa! En tiedä, olisiko muuten edes osannut mennä vaatimaan lisää palkkaa. Sain takautuvastikin korvauksia. On yksinkertaisesti pakko olla tietoinen toistenkin palkoista, jotta voi olla varma, ettei viilata linssiin, kommentoi eräs nuori nainen.

- Olen yksityisessä kotipalvelussa. Ennen meillä oli semmoiset johtajat, jotka eivät noudattaneet lakia. Silloinen johtaja yritti vedättää uusia ja myös vanhoja työntekijöitä. Kahmusi kaikki edut itselleen. Hyvä, että ovat lähteneet pois tytär ja hänen äitinsä tästä firmasta, sanoo kodinhoitaja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.