Mainos

Nettikysely: Kansa pelkää sikainfluenssaa

Valtaosa MTV:n nettikyselyyn vastanneista pelkää sikainfluenssan leviävän Suomeen. Kaikkiaan lähes 67 prosenttia kokee uhkana maailmalla leviävän influenssan rantautumisen.

- Levisihän 1950-luvullakin erittäin rankka ns. aasialainen influenssa, vaikkei silloin paljon matkusteltukaan. Itse sairastin aasialaisen ja olin tosi kipeä viikon päivät. Se meni eikä mitään jälkitauteja tullut, muistelee nimimerkki Brummeli.

Sirkka-Liisa toivoo kuitenkin konkreettisempia toimia influenssan torjumiseksi.

- Tässä asiassa olisi pitänyt hallituksen toimia jämäkämmin ja laittaa matkustuskielto voimaan välittömästi. Liian leväperäisesti tähän suhtaudutaan, sitten vain pahoitellaan jälkeenpäin, kun monet ovat sairastuneet ja kuolleet, hän kirjoittaa.

Kyselyssä yli 33 prosenttia vastaajista vakuutti, ettei sikainfluenssan mahdollinen tulo Suomeen pelota.

- Tämän tyyppiset asiat saavat yleensä turhaa hysteriaa aikaan. Eihän täällä lintuinfluenssakaan levinnyt tai moni muukaan tauti, muistuttaa Pirpana perusteluissan.

Jayceekin toppuuttelee influenssapelkoa ja muistelee Pirpanan tavoin edellistä influenssahälyä.

- Tässä on nyt sama "muoti-ilmiö", kuin oli lintuinfluenssankin kanssa. Media tekee taudista ihan kamalan, vaikka maailman viidestä miljardista vain muutamat kymmenet ovat sairastuneet, saati kuolleet. Miksi siis turhaa pelätä? Jos sattuu taudin saamaan, kannattaa pistää lottokin samalla vetämään, Jaycee kehottaa.

Nimimerkki Hoh hoh on Jayceen kanssa samoilla linjoilla.

- Taas yksi hysteria. Vähän aikaa sitten lintuinfluenssasta peloteltiin ja ihmiset ostivat lääkkeitä. Lääkefirmat todella osasivat silloin mainonnan. Lintuinfluenssaan on koko maailmassa kuollut usean vuoden aikana ehkä 50-100. Tähän sikajuttuun on kuollut enemmän, mutta ne, jotka hyötyvät jälleen ovat lääkefirmat. Muistakaa myös varoa, jos taivaalla lentävä lentokone voi pudota päälle.

MTV:n nettikyselyyn osallistui kaikkiaan lähes 3000 vastaajaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.