Nettikysely: G20 ei taita taantumaa

G20-kokous alkoi tänään ja tarkoitus on löytää ratkaisu talouskriisiin. Suurin osa MTV:n nettikyselyyn vastanneista ei kuitenkaan usko, että ratkaisua tullaan saamaan aikaiseksi.

Lähes 79 prosenttia vastanneista ei usko maailman johtajien taittavan taantumaa. Monen mielestä päätökset tehdään muualla eikä johtajilla ole edes halua muuttaa asioita.

- Oikeat päätökset tapahtuvat jossain aivan muualla. Eikä poliitikoilla tunnu olevan tahtoa puuttua perustavanlaatuisiin ongelmiin, kirjoittaa nimimerkki Ajanhenki.

- Todellinen valta on muualla, sanoo Perusmies.

- Koska eivät ehkä haluakaan. Lamat palvelevat rikkaita ja köyhdyttävät köyhiä, kirjoittaa Jorma.

Monen mukaan asioita ei korjata kokoontumalla.

- Ei kai se kokoontumalla parane. Tekoja se vaatii , ja törkylainoilla rikastuneet huijarit maksamaan kaikki huijaamansa rahat korkoineen takaisin., saoo Tulio.

- Kokoontumallako korjataan lamaa? Kihlautumallako korjataan poliittinen uskottavuus? kysyy nimimerkki Minähäntämietin.

Vaikka suurin osa lähes tuhannesta vastaajasta ei ihmeisiin usko, on kuitenkin reilut 21 prosenttia sitä mieltä, että kokouksessa tullaan saamaan jotain aikaiseksi.

- Jos eivät he, kuka sitten? Kansa haukkuu, että johtajat aiheuttivat taantuman, mutta eivät usko heidän voivan korjata tilannetta. Missä logiikka? kysyy Henrietta.

- Ketkä muutkaan sen voisivat tehdä. Heidän on pakko ratkaista se tavalla tai toisella, sanoo Tarja.

- Yhteisymmärrys ja luottamuksen herättäminen on lähdettävä ylhäältä. Jos tässä onnistutaan niin talouselämä vilkastuu. Raha ei ole mihinkään hävinyt vaan se pitää saada liikkeelle, toteaa Paimen.

Monella kokoukseen luottavalla on myös syyllinen taantumaan selvillä.

- Kyllä johtajat osaa laman korjata. Sillä se korjaantuu millä se on tullutkin, toteaa Luottavainen.

- Ulkomaat on laman tehneet niin saavat sen poistaakin, kirjoittaa Pyrokraatti.

Lue myös:

    Uusimmat