Mainos

Nettikysely: Enemmistö pitää Tehyn palkkavaatimuksia liian kovina

MTV:n uutisten nettikyselyssä suurin osa vastaajista pitää hoitajien vaatimuksia ylimitoitettuja. Hoitajien palkankorotustoiveita tukevat vastaajat perustelevat kantaansa mm. työn raskaudella.

Yli puolet suomalaisista pitää hoitajien palkkavaatimuksia liian kovina.

MTV:n uutisten internetkyselyyn vastanneista 52,7 prosenttia on sitä mieltä, että Tehyn eilen esittämä palkkavaatimus on kohtuuton. Hoitajien vaatimuksia kohtuuttomina pitävät vastaajat syyttävät Tehyä muun muassa ahneudesta.

- Jälkeenjääneisyyttä ei voi korjata kertaheitolla. Seuraavalla sopimuskierroksella tulevat muut kuntatyöntekijät tekemään saman ja sitä ei kuntatalous kestä!

- Totta palkkaa voi korottaa, mutta nyt on vaatimukset jo kohtuuttomia ja keinot kyseenalaisia. Missä on vastuuntunto?

- Kohtuuden rajat ylitettiin reilusti. Tehy kaivaa vain jäsenistönsä etuja kohtalokkaaksi. Eniten kohtuuttomista vaatimuksista tulevat kärsimään itse asiassa liiton jäsenet ja tietenkin sairaat ihmiset. Toivottavasti ensihuuman jälkeen järki voittaa ja Tehy palaa ruotuun.

Ovatko Tehyn vaatimukset kohtuullisia?

Nettikyselyyn vastanneista 47,3 prosenttia on puolestaan sitä mieltä, että Tehyn vaatimukset ovat kohtuullisia. Hoitajien palkankorotustoiveita tukevat vastaajat perustelevat kantaansa muun muassa työn raskaudella.

- Hoitajien vaatimusten mollaaminen työnantajapuolen taholta on jo niin törkeää, että jotain kovempaa on esitettävä. Aikaisempien lakkojen huonot tulokset vedetään aina esiin. Hoitajat ovat olleet aina liian kilttejä neuvotteluissa. Toivottavasti nyt onnistutaan. Tsemppiä kaikille.

- Nyt jos koskaan on aika korjata sairaanhoitajien palkat oikealle tolalle. Sairaanhoitajat jos ketkä tekevät raskasta ja vastuullista työtä.

- Hoitaja repeää moneksi. Yhden työvuoron aikana hoitajat tekevät kaikkea, muut mitä heille kuuluu ja mistä heille maksetaan. Kasvaneet vaatimukset ja vastuu edellyttävät rahallisen korvauksen ajanmukaistamista. Palkankorotuksella ammattitaitoiset, koulutetut ja luotettavat hoitajat pysyvät alalla Suomessa.

Kyselyyn on vastannut tähän mennessä yli 10 400 ihmistä.

Hoitajaliitto Tehy uhkaa joukkoirtisanoutumisilla, mikäli heidän palkkavaatimuksiinsa ei suostuta. Tehy haluaa 400-600 euron palkankorotuksia 2,5 vuoden sopimuskaudelle.

(MTV3/Jenni Kivessilta)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.