Mainos

Nettikeskustelu "lapsivapaista" paikoista käy kuumana: "Räkivät paikat täyteen"

Netissä on viime päivinä käyty kiivasta keskustelua siitä, onko Suomi lapsikielteinen maa. Erityisesti osa lapsiperheistä kokee loukkaavana sen, että joissakin ravintoloissa koko perhe ei ole tervetullut eikä lastenvaunuille löydy sisältä paikkaa.

Myös matkatoimistot ovat ryhtyneet entistä avoimemmin markkinoimaan lapsettomille matkustajille sopivia kohteita. Hääkutsuissa saattaa esiintyä suorasukainen merkintä: ei lapsia.

MTV3:n uutisten netti- ja Facebook-sivuilla aihe on herättänyt runsaasti keskusteluja ja väittelyitä. Monella keskustelijalla riittää ymmärrystä sille, että kaikki paikat eivät ole lapsille.

– Onhan totta, etteivät lapset kuulu joka paikkaan eikä tarvitse olla kaikkialla. Joka puolella on "lapsia" jotka tuhoavat jokaisen paikan missä ovat ja räkivät paikat täyteen, niin siksi niitä on kielletty sinne urheiluhalliinkin pesiytymästä. Jos ei ole käytöstapoja opetettu, niin siksi on ne kiellot, kirjoittaa eräs.

– En inhoa lapsia, mutta inhoan sitä että huonosti kasvatetut lapset pilaavat käytöksellään lomani tai vapaa-ajan harrastukseni. Etelä-Euroopassa suhtaudutaan lapsiin myönteisesti, mutta siellä myös kasvatetaan lapsista hyvin käyttäytyviä. Onneksi nykyään voi valita palveluja tai juhlia, joissa ei rääkyviä ja kiukuttelevia, pilalle hemmoteltuja lapsia ole, kuuluu toinen kommentti.

Kaikki eivät esimerkiksi lasten kutsumatta jättämistä kuitenkaan ymmärrä.

– Kutsu häihin ilman lapsia? Emme menisi, emmekä lahjoisi. Olisihan se mielenkiintoinen tilanne sitten kun avioparille tulisi lapsia. Taitaa kuitenkin suurimmassa osassa näin käydä.

Koko yhteiskunta on rakennettu aikuisten ehdoilla, kirjoittaa toinen.

– Jos joudut työ aikana viemään lapsen vaikka lääkäriin, joudut helposti silmätikuksi ja varmasti korvaamaan ajan. Lapset eivät ole Suomessa mitään ennen työikää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.