Mainos

Nettikauppa kiinnostaa

Taloustutkimuksen kyselyn mukaan noin 250 000 suomalaista on ostanut tuotteita tai palveluja internetin välityksellä. Suosituimmat verkkokaupasta ostetut tuotteet ovat tähän saakka olleet kirjat ja äänilevyt, mutta tulevaisuudessa eniten kysyntää näyttäisi olevan erilaisten tapahtumien pääsylipuista ja matkalipuista.

Loka-marraskuussa tehdyn haastattelututkimuksen mukaan yli miljoona suomalaista ilmoitti olevansa erittäin tai melko kiinnostunut verkkokaupasta. Suurimpana esteenä verkkokaupalle haastatellut pitivät sitä, ettei tuotetta pääse katsomaan ja koskemaan. Toinen huolenaihe oli pelko maksuvälineen väärinkäytöstä. Tutkimukseen haastateltiin noin tuhatta 15-74-vuotiasta suomalaista.

Taloustutkimus ei ole aiemmin tehnyt näin laajaa selvitystä verkkokauppaan suhtautumisesta. Aiemmin verkkokaupan käytöstä on tiedusteltu vain internetiä käyttäneiltä. Näiden tutkimusten mukaan verkkokauppaa tehneiden määrää on lisääntynyt voimakkaasti. Kesällä 1997 verkko-ostoksia tehneitä oli noin 114 000. Viime kesän tutkimuksen mukaan heitä oli noin 215 000 eli kesästä määrä on lisääntynyt 35 000:lla.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.