Mainos

Nettikauppa Amazon kasvattaa sekä liikevaihtoa että tappiota

Internetin suurimman vähittäismyyjän Amazon.comin liikevaihto lisääntyi toisen vuosineljänneksen aikana selvästi, mutta samaan aikaan yhtiön tappiot suurenivat.

Kirjoista tunnetun Amazon.comin liikevaihto lähes kolminkertaistui viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, mutta myös tappio moninkertaistui.

Amazon.com ilmoittaa, että sen nettotappio oli kuluvan vuoden toisen neljänneksen aikana 82,8 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, verrattuna viime vuoden vastaavana aikana kertyneeseen 17,0 miljoonan dollarin tappioon. Osakekohtaista tappiota kertyi nyt 51 senttiä. Vuosi sitten vastaavana aikana tappiota tuli osaketta kohti 12 senttiä. Yhtiö keräsi nyt liikevaihtoa 314,4 miljoonaa dollaria, kun vuosi sitten liikevaihtoa kertyi 116 miljoonaa dollaria.

Tulos oli suurin piirtein analyytikoiden odotusten mukainen. He olivat ennustaneet tappiota kertyvän osaketta kohti 51 senttiä. Useat sijoittajat sen sijaan näyttivät odottaneen parempaa tulosta ja he intoutuivatkin myymään osakkeitaan tuloksen julkistamisen jälkeen.

Amazon.com ilmoitti jo aikaisemmin tänä vuonna uskovansa tuloksensa huononevan. Tämä johtuu etenkin investoinneista ja yritysostoista, yhtiö selvitti.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.