Mainos

Nettikamerat tuovat jopa rahaa kerjäävän koiran Pietarista olohuoneeseesi

Netistä löytyy pienellä vaivalla tuhansia ja tuhansia loistavia nettikameroita ympäri maailmaa. Parhaimmat lähettävät häiriötöntä hd-tasoista live-kuvaa tehosteäänillä. Nopeat yhteydet ja kehittynyt tekniikka tuovat maailman arjen entistä kiehtovammin kotikoneelle.

Nopeat nettiyhteydet, tehokkaammat pc:t ja korkeatasoiset kamerat antavat mahdollisuuden tehdä maailmanympärimatkoja kotikoneella niin nautittavasti, että jo vähäiselläkin mielikuvituksella voi itsensä sijoittaa Pietarin Nevski prospektin ihmisvilinään, Tarton Raatihuoneen torille tai vaikkapa louisianalaiseen ravintolaan lounaalle.

Nevski prospekt 47:n kohdalla katunäkymää kuvaavan kameran kautta olen seurannut bussipysäkillä rahaa ohikulkijoilta anelevaa koiraa. Se saa lähes jokaiselta ohikulkijalta kolikon hampaidensa välissä roikkuvaa pikkuämpäriin. Koiran emäntä on ollut tyytyväisen näköinen seuratessaan hieman kauempaa lemmikkinsä ”työntekoa”.

Pietarin kameroiden kautta pystyi hyvin seuraamaan myös Putinin vastustajien vappumielenosoitusta ja miliisin erikoisjoukkojen tiukkaa järjestyksenpitoa Pietarin pääkadulla. Huomenna keskiviikkona kamerat välittävät Voitonpäivän juhlallisuudet livenä Pietarin palatsiaukiolta.

Kameroita löytyy hakukoneiden kautta ja monet palveluntarjoajat ovat koonneet kattavia sivustoja maanosittain ja maittain. Www.camscape.comista pääsee katsomaan kuvia 1 500 kameran kautta, pääosa niistä näyttää still-kuvia, mutta esimerkiksi Pietaria voi seurata www.vpiter.com-hotellivälitysportaalin 21 hd-kameran kautta. Niissä on myös tehosteäänet.

Atlantin toiselta puolelta löytyy myös mielenkiintoista katsottavaa. New Yorkin Times Squaren 6 live-kameraa www.earthcam.com/usa/newyork/timessquare-sivulla välittävät metropolin katutapahtumia tehosteäänillä. Samanaikaisesti, kun pietarilaiset menevät lounaalle, yön kulkijat New Yorkissa selvittelevät päätään öisellä penkillä hampurilaista syöden.

Suomen live-nettikamerat ovat tällä hetkellä melko vaatimattomalla tasolla. Lasipalatsin länsipuolen terassiravintolan Lasipalatsi.fi ei anna kovin edustavaa kuvaa pääkaupungista, ja muutkaan suomalaiset kamerat eivät anna vakuuttavaa kuvaa korkean teknologian maasta. Ruotsalaiset parhaat kamerat löytyvät täältä.

Netin käyttäjä löytää Suomesta tielaitoksen kelikamerat, jotka valitettavasti näyttävät vain pysäytyskuvaa, mutta niistäkin voi seurata ainakin lumen vähenemistä näin keväällä. Kamerakuvat välittävät perustiedon säätilasta; paistaako aurinko vai sataako vettä.

Vinkkejä hyvistä live-kameroista voit lähettää meille osoitteeseen uutiset(at)mtv3.fi. Välitämme parhaat vinkit lukijoille seuraavassa nettikamerajutussamme.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.