Mainos

Nettihyökkäykset jatkuivat Virossa

Nettihyökkäykset alkoivat huhtikuun lopulla Pronssisoturi-patsaan siirtoon liittyneiden mellakoiden jälkeen.

Hyökkäykset virolaisia nettisivuja vastaan ovat jatkuneet tänään. Maan viestintävirasto kertoi, että yksittäiset rynnäköt tihentyivät selvästi viikonvaihteeseen ja eiliseen verrattuna.

Kohteena oli muun muassa SEB Eesti Ühispank, jonka sivujen toimintaa häirittiin iltapäivällä useiden tuntien ajan. Pankin nettipalvelujen käyttäminen Viron ulkopuolelta ei onnistunut.

Virolaispankit rajoittivat nettiasiointia ulkomailta

Hyökkäykset nettisivustoja vastaan pakottivat virolaispankit rajoittamaan palvelujaan. Kaksi suurta pankkia, SEB Eesti Ühispank ja Hansapank rajoittivat pääsyä nettipalveluihinsa ulkomailta.

Pankit kehottivat asiakkaitaan kääntymään suoraan pankin puoleen, jos tilanne aiheuttaa ongelmia.

Hansapank kertoi, että hyökkäykset ovat jatkuneet viime torstaista saakka. Pankkiasioita pystyi hoitamaan netin välityksellä Baltian maissa, Suomessa ja Ruotsissa.

-Hyökkäysten takia jouduimme valitettavasti rajoittamaan pääsyä internetpalveluihin muista maista, pankin edustaja kertoi.

Taustalla patsaskiista?

Viroon kohdistuvat nettihyökkäykset alkoivat huhtikuun lopulla Pronssisoturi-patsaan siirtoon liittyneiden mellakoiden jälkeen. Laajempia hyökkäyksiä tehtiin myös voitonpäivän tienoilla, mutta sen jälkeen ne ovat vähentyneet.

Viro on saanut nettihyökkäysten torjuntaan apua EU:n ja Naton asiantuntijoilta. Puolustusministeri Jaak Aaviksoo otti asian esiin eilen EU:n puolustusministerien kokouksessa ja sitä on määrä käsitellä myös Naton puolustusministeriön tapaamisessa Brysselissä kesäkuun alussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.