Mainos

Nettihuutokauppa käy kuumana joulun jälkeen

Joulun ja uudenvuoden tienoo ovat yhä tärkeämpiä sesonkiaikoja internetin huutokauppasivustoilla.

Suomen suurimmilta nettikirpputoreilta, Tori.fi:stä ja Huutonetistä kerrotaan, että lahjoja paitsi ostetaan ennen joulua netistä - niitä myös myydään netissä joulun jälkeen.

Huutonetin asiakaspäällikkö Tapio Luoto kertoo, että joulun jälkeinen myyntipiikki näkyy erityisesti naisten lahjatavarapuolella, kuten vaate-, koru- ja hajuvesikaupassa.

– Joulun ilmiönä näyttäisi olevan, että erityisesti kirjat-osastolle on tullut lukuisia kohteita myyntiin jo joulupäivän iltana. Tästä voisi ehkä päätellä, että pukinkontissa on ollut jo aiemmin luettuja kirjoja, Luoto arvioi.

"Lumikengät viedään käsistä"

Tori.fi:n toimitusjohtaja Jussi Lystimäki puolestaan arvelee, että netin kirpputorikauppaa vilkastuttaa pitkien jouluvapaiden yhteydessä myös perheiden herääminen talviliikuntaan.

– Tämän vuoden pitkät pyhät ovat näkyneet myös siinä, että lumikengistä lähtien kirpputoreilta viedään tavarat melkeinpä käsistä. Se on helppo ja nopea keino kokeilla uutta lajia tai harrastusta, Lystimäki sanoo.

Nettihuutokaupat ovat joulupyhinäkin auki, jossa myynti on sujunut ennen kauppojen varsinaisia alennusmyyntejä.

– Tori.fi:ssä kauppa on käynyt pyhinäkin. Tekstareita on lähetetty kymmenen jälkeen, että sopiihan vielä tulla hakemaan myytyjä tuotteita, Lystimäki lisää.

Vaikka nettihuutokaupassa myytävä tavara olisi uusi, se kuitenkin myydään Lystimäen mukaan käytetyn tavaran hinnalla.

Samat sesongit kuin kaupoissa

Huutonetin asiakaspäällikkö Tapio Luoto kertoo, että joulun lisäksi myös netin huutokauppasivustojen muut sesongit noudattelevat kaupan sesonkia.

– Myynnissä näkyy myös kevät, ja sitten toisaalta elo-syyskuun myynti korostuu. Kun kausi vaihtuu ja tarvitaan uusia välineitä, halutaan vanhoista välineistä eroon, Luoto arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.