Mainos

Nettihuijareita jälleen liikkeellä

Poliisi varoittaa jälleen nettihuijareista. Uusin poliisin tietoon tullut keino on sähköpostiviesti, jossa väitetään vastaanottajan voittaneen lotossa.

Poliisin mukaan petosyritys on tehty ”The Microsoft Lottery Incorporationin” nimissä.

Tuusulalaiselle mieshenkilölle oli lähetetty sähköpostiviesti, jossa kehotettiin ottamaan yhteyttä viestissä ilmoitettuun kuriiripalveluun voittoshekin toimittamiseksi. Tämän jälkeen miehelle oli vielä soitettu asiasta.

Puhelinsoiton jälkeen hänelle lähetettiin tarjous voittoshekin toimittamisesta perille kuriiripostina. "Lottovoittaja" olisi siis saanut shekin itselleen maksamalla kuriiripostista koituvat muutaman sadan euron kustannukset. Tuusulalaismies havaitsi yhteydenoton heti petolliseksi ja otti yhteyttä poliisiin.

Vastaavia tapauksia tulee poliisin tietoon aina silloin tällöin. Yhteinen piirre tapauksissa on se, että henkilölle kerrotaan tämän voittaneen arvonnassa tai muuten pääsevän osalliseksi suureen rahasummaan ja että hän saa rahansa, osallistumalla rahansiirrosta aiheutuviin kuluihin.

Poliisi kehottaa käyttämään tervettä järkeä vastaavien yhteydenottojen suhteen. On pidettävä mielessä, että mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ei useimmiten olekaan totta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.