Mainos

Nettigorilla ei lämmennyt keskustelulle

Internetin kohuttu gorilla-ihminen-vuoropuhelu kiinnosti tuhansia verkkosurffaajia, mutta varsinainen lajienvälinen jutustelu jäi vähiin. Gorilla Koko oli aamun 45-minuuttisen "turinatuokion" aikana enemmän kiinnostunut lelualligaattoristaan kuin homo sapiens -lajin uteluista. -Pidän juomista, esitti Koko yhden selkeimmistä kannanotoistaan. -Omenajuomasta, hän täsmensi.

26-kesäinen Koko antoi vastauksensa sovelletulla viittomakielellä, jota hän on opiskellut yksivuotiaasta lähtien. Kokon kerrotaan tunnistavan yli 2000 puhuttua englannin kielen sanaa. Valitettavasti vain muutama niistä herätti "ruuneperin" hänessä.
-Huulet, sanoi Koko käyttäen naista tarkoittavaa koodisanaansa.
-Koko rakastaa huulia.

Naarasgorillan verkkainen vastailuvauhti turhautti ihmiskyselijät. Tuhansia uteliaita olisi kiinnostanut muun muassa Kokon näkemykset Darwinin kehitysopista ja King Kongin uudesta elokuvaversiosta. Koko-vuoropuhelua mainostettiin ensimmäisenä lajienvälisenä nettikeskusteluna. Gorillan opettaja, tohtori Francine Patterson tulkkasi viittomavastaukset englanniksi.

Koko hätkähdytti tietoverkkoväkeä hetken vaatimalla syntymäpäivälahjaksi "ruokaa ja tupakkaa". Patterson ehätti selittämään, ettei Koko kessuttele - kaipaileepa vain ex-lemmikkikissaansa Smokeyta (savuke).


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.