Mainos

Nettiavioerot yleistyvät Yhdysvalloissa

Tietokonekausi säästää monilta avioeroa harkitsevilta amerikkalaisilta melkoisesti asianajajakuluja. Eroon tarvittavien papereiden laatiminen maksaa yleensä vähintään 3000 dollaria (runsaat 2500 euroa), mutta Internetin välityksellä paperityön saa tehtyä jopa alle 100 dollarilla.

Tietoverkosta löytyy nykyisin useita eri yhtiöitä, jotka tarjoavat eroon tarvittavia kaavakkeita sivuillaan, ja jotkut yhtiöstä mainostavat auttaneensa parin viime vuoden aikana jopa 20 000:ta eroa hakenutta asiakasta. Paperit Internet-firmassa täyttäneet pystyvät useimmiten, ainakin sopueroissa, luovimaan koko oikeusprosessin läpi ilman kalliin asianajan apua.

Riitaisissa eroissa, lasten elatusmaksuriidoissa ja suurten omaisuuksien ollessa kyseessä on syytä kuitenkin kääntyä lakimiehen puoleen, kehottavat tulojensa puolesta pelkäävät asianajajat. He korostavat myös sitä, että nettisivuilla olevat kaavakkeet ja ohjeet eivät ole varsinaisten lakifirmojen laatimia.

Jotkut Yhdysvaltain uskonnolliset johtajat ovat myös huolissaan siitä, että avioeron saaminen helpottuu liikaa, jos nettipalvelut yleistyvät. Noin puolet avioliitoista Yhdysvalloissa päättyy eroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.