Mainos

Nettiäänestys: Vanhasen uskottavuus meni eläkekiistassa

MTV3:n nettikyselyn vastaajista yli 70 prosenttia katsoo, että pääministeri Matti Vanhanen menetti poliittisen uskottavuutensa eläkekiistassa. Kyselyyn vastasi kaikkiaan noin 4550 ihmistä. Runsaat 27 prosenttia vastaajista katsoi puolestaan, ettei Vanhasen uskottavuus kärsinyt. Kyselyn tarkat luvut olivat 72,2 ja 27,8 prosenttia.

Monen vastaajan mielestä eläkeselkkaus voi johtaa Vanhasen aseman horjumiseen.

- Vanhasen lähtölaskenta politiikan areenalta on alkanut, arvioi nimimerkki "Veka".

- Menetti uskottavuutensa siinä määrin, että järkevä pääministeri eroaisi välittömästi. Vanhanen vetää kepun vaalitappioon tällä, vaikka ei se minua haittaa. Sääli vaan, että kokoomus vetää kannatuksen itselleen ja sama meno jatkuu, pohtii puolestaan nimerkki "Syvältä on".

Toisaalta Vanhaselle riittää myös ymmärrystä. Nimimerkki "Duunari" pitää päätöksen pyörtämistä viisaana.

- Tässäkin kiistassa viisaampi antoi periksi, kun asiasta tehtiin elämää suurempi kysymys. Kuten Matti sanoi: kuka muu kuin hallitus olisi aloitteen tehnyt? Epämiellyttäviä päätöksiä on helppo kritisoida ja saada irtopisteitä kuten oppositio nyt teki.

Nimimerkki "Fiksu teko" arvioi, että Vanhanen itse asiassa pelasti uskottavuutensa kääntämällä kelkkansa eläkeasiassa.

- Poliittinen uskottavuus olisi mennyt, jos Vanhanen olisi jääräpäisesti pitänyt kiinni älyttömästä ajatuksesta. Ei ole hölmöä muuttaa ajatuksiaan, jos huomaa, ettei asia ihan toimi niinkuin luuli. Idiootti on se, joka pitää härkäpäisesti kiinni ajatuksistaan vain sen takia, ettei poliittinen uskottavuus menisi!

Neuvottelujen vastapuoli saa sekin nettikyselyssä kritiikkiä osakseen. Näin työmarkkinajärjestöjen toimintaa arvioi nimimerkki "Neitsyt".

- Turhaahan noiden valtansa todellisuudessa menettäneiden, pullistelevien ay-pamppujen kanssa on aikaa kuluttaa keskustelemalla asiasta, joka joka tapauksessa toteutuu hallituksen suunnitelman mukaan. Hallitus oli viisas ottaessaan asian esille ja tulee sen aikanaan toteuttamaan. Ja hyvä niin!

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja