Mainos

"Nettiä turha syyllistää lasten pahoinvoinnista"

Pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta, Pelastakaa lapset ry.

Vanhempien pitää ymmärtää ja olla kiinnostuneita lastensa maailmasta myös netin suhteen. Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri muistuttaa, että netti on vain väline muiden joukossa, eikä sitä pidä syyllistää turhaan.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisillan mukaan vanhempien pitää olla kiinnostuneita lastensa tekemisistä. Heidän pitäisi myös tietää millä sivustoilla nuori netissä vierailee ja mitä lapsi netissä tekee.

Tarkoituksena ei tietenkään ole kytätä lapsen tekemisiä, mutta hänen elämästään pitää olla kiinnostunut niin netin kuin kavereidenkin suhteen.

- Jos vanhempi huomaa muutoksia lapsen käyttäytymisessä, esimerkiksi mielipiteiden muuttuminen yllättäen jyrkiksi, sulkeutuneisuus ja lisääntynyt ajan vietto netissä, olisi syytä puuttua lapsen elämään.

Vanhempien ja lasten luottamus rakennetaan pienestä pitäen vuosien saatossa. Lasten pitää uskaltaa kertoa vanhemmilleen, jos he törmäävät netissä sivustoille jotka järkyttävät. Netti on lasten ja nuorten joka päiväistä elämää.

- Tunne lapsesi niin, että huomaat muutokset hänen elämässään. Heille esimerkiksi chatit ovat niin jokapäiväistä, vaikka se ei sitä olisi vanhempien kohdalla.

Netti on vain yksi media, yksi väline, muiden joukossa. Sieltä löytyy tietoja, jos sitä haluaa etsiä. Markkula-Kivisillan mukaan nettiä on turha syyllistää lasten pahoinvoinnista: Vanhempien pitää olla kiinnostuneita lastensa elämästä ja tekemisistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.