Mainos

Netti-tv:n tarjonta lisääntyy - Peter Nymanille oma keskusteluohjelma

Videoiden ja ohjelmien katsominen kasvaa kovaa vauhtia sekä tv-kanavien että lehtien nettipalveluissa. Sisältöä tehdäänkin entistä enemmän suoraan verkkoon.

Uutisankkuri Peter Nymanin vetämä Peter Uutisvirrassa -ajankohtaisohjelma alkaa huomenna mtv.fi:ssä, ensimmäisenä vieraana on keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä. Joka keskiviikko nähtävässä ohjelmassa keskitytään yhteen ajankohtaiseen vieraaseen, joka liittyy kyseiseen viikkoon politiikan, talouden, kulttuurin, urheilun tai tieteen maailmassa.

Muita suoraan MTV:n verkkoon tehtäviä ohjelmia ovat esimerkiksi Jarkko Sipilän ja Pekka Lehtisen luotsaama rikosohjelma Vinkkimiehet sekä Timo Haapalan luotsaama Politiikan korjaussarja.

– Me halutaan tarjota maikkarin netissä laadukasta katsottavaa. Ei siis pelkästään nopeita uutisklippejä vaan myös huolellisesti tehtyjä haastatteluita ja analyysejä, syventävää juttua sen nopean uutisvirran rinnalle, MTV Uutisten digitaalisten sisältöjen päätoimittaja Anu Kuistiala sanoo.

Teleoperaattori DNA:n tuoreessa kyselyssä netti- ja mobiilikatselu on lisääntynyt nuoressa TV-yleisössä todella nopeasti. Jo kaksi kolmesta suomalaisesta alle 25-vuotiaasta katsoo TV:tä myös kannettavalta tietokoneelta, noin kolmannes jollakin mobiililaitteella.

Finnpanelin mittauksen mukaan Ylen, MTV:n ja Nelonen Median maksutonta netti-tv-sisältöä käynnistettiin tämän vuoden tammikuussa reilusti yli 50 miljoonaa kertaa.

Katselumäärät ovat kovassa kasvussa myös lehtien tv-palveluissa.

– Olen ollut tässä tehtävässä nyt noin vuoden verran. Kun tulin tähän, tässä oli kaksi ihmistä töissä ja viikkokatselumäärät olivat noin miljoona katselukertaa viikossa. Nyt meitä on tässä seitsemän ihmistä töissä ja viikossa katsotaan noin neljä miljoonaa videota, IL-TV:n tuottaja Pekka Numminen sanoo.

Kovasta kasvusta huolimatta nettitelevisio on Suomessa vielä alkutekijöissään. IL-TV:n tuottajan mukaan Ruotsissa ja Norjassa televisiota katsotaan median nettisivuilta vielä neljä viisi kertaa enemmän kuin Suomessa.

– Ja siellä katsotaan erityisesti pitkiä sisältöjä. Meillä on vielä tällainen opettelukäyrä menossa, sillä kyllä valtaosa katselusta on vielä lyhyitä nettipätkiä. Kasvunvaraa on vaikka kuinka paljon, Numminen sanoo.

MTV:n tulevia suoraan verkkoon tehtäviä ohjelmia ovat muun muassa kesällä nähtävä Salatut elämät -nettisarja sekä huhtikuussa MTV Katsomoon kokonaisuudessaan aukeava dokumenttisarja poptähti Antti Tuiskun elämästä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.