Mainos

Netti avuksi viittomakielisille

Web-kameroista on suuri apu viittomakielisille.

Viittomakieltä äidinkielenä puhuville Internet tuo suurta helpotusta arkielämään. Esimerkiksi WEB-kameran kautta yhteydenpito muihin viitomakielisiin onnistuu helposti. Nyt on meneillään Kentauri-projekti, jossa kuuroille opetaan juuri näitä taitoja käytännössä.

Kentauri-kurssilla opitaan tietokoneen käyttöä ja tehdään mm. WEB-kameran käytöstä arkipäivää. Myös yhteydenpito ystäviin helpottuu kun kuvayhteyden saa tietokoneen välityksellä. Projektin tarkoitus on tavoittaa erityisesti se ryhmä, joka ei muutoin itse hakeutuisi tietokonekoulutukseen ja sitä kautta uhkana olisi syrjäytyminen tietoyhteiskunnasta.

WEB-kameraa voidaan hyödyntää myös etäopiskelussa. Kursseja tullaan järjestämään kiinnostuksen mukaan ympäri suomea.

-Viittomakielisille kurssi on maksuton. Kentauri-prjojekti maksaa kaikki kulut, toteaa Kuurojen liiton tekninen suunnittelija Mikko Palo.

Omalla äidinkielellä saatava opetus takaa että viesti menee oikein perille ja madaltaa kynnystä osallistua kurssille. Toiveena on saada noin tuhat viittomakielistä koulutettua.

Kolmivuotinen projekti toteuttaa Kuurojen Liiton sekä Liikenne- ja viestintäministeriön 2004 hyväksyttyä esteettömyysohjelmaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.