Mainos

Netscapella aavistuksen voitollinen tulos

Tietokoneohjelmistoja valmistavan Netscapen helmi-huhtikuun tulos oli vain niukasti voitollinen. Microsoftin pahin kilpailija ilmoitti kolmen kuukauden liikevoittonsa olleen 8000 dollaria eli noin 43000 markkaa.

Markkinat odottivat yhtiön osakekohtaisen tuloksen olevan 10 senttiä tappiollinen, mutta se jäi kuitenkin plus miinus nollaan. Edellisellä vuosineljänneksellä yhtiön tulos oli 88,3 miljoonaa dollaria eli 98 senttiä osaketta kohti tappiollinen.

Yhtiön nettotulot olivat helmi-huhtikuussa 127,2 miljoonaa dollaria eli lähes 700 miljoonaa markkaa. Tavanomainen vertailu viime vuoteen on vaikeaa, sillä Netscape päätti viime vuoden toisen neljänneksensä kuukautta aiemmin kuin tänä vuonna eli jo maaliskuun lopussa.

Yhtiö ilmoitti helmikuussa muuttavansa budjettivuottaan, jotta se olisi yhdenmukaisempi muun tietokoneteollisuuden kanssa. Netscape on menettämässä asemiaan Yhdysvaltain selainmarkkinoilla Microsoftille.

Netscapen Navigator-selaimen osuus putosi tammikuussa 54 prosenttiin, kun se vuotta aiemmin oli 63 prosenttia. Microsoftin osuus oli tänä vuonna lähes kaksinkertainen vuotta aiempaan verrattuna. Tammikuussa jo 39 prosenttia Yhdysvaltojen PC-koneista käytti Microsoftin Internet Explorer-selainta, Markkinatutkimuslaitos ZD raportoi eilen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.