Mainos

Netissä kaupiteltu vauvanravistelupeli raivostuttaa

Tietokone- ja elektroniikkavalmistaja Apple on joutunut pyytämään anteeksi internetissä myynnissä ollutta vauvanravistelupeliään.

Baby Shaker -niminen peli oli myynnissä Applen nettikaupassa, mistä sen pystyi lataamaan iPhone-kännykkään. Pelin tarkoituksena on saada puhelimen näytöllä näkyvä vauva lopettamaan itkunsa tärisyttämällä voimakkaasti puhelimen näyttöä.

Riittävän ravistelun jälkeen vauva lakkaa itkemästä, ja sen silmien päälle ilmestyy suuret X-kirjaimet.

-Pelisovellus on todella loukkaava, eikä sen olisi pitänyt tulla nettikaupassamme jakeluun lainkaan, Apple pahoitteli lausunnossaan

Peli ehti olla myynnissä muutaman päivän ajan.

Monet iPhonen pelisovellukset ovat itsenäisten suunnittelijoiden tekemiä, mutta Apple valitsee tiukalla seulalla ne, jotka pääsevät myyntiin sen nettikauppaan.

Amerikkalaiset vanhemmat kiukuissaan

Peli on herättänyt kiukkua etenkin Yhdysvalloissa, jossa Applen päätös laittaa peli ylipäätään myyntiin on tuomittu jyrkästi.

Joukko vanhempia, joiden lapset ovat kuolleet tai vammautuneet vakavasti ravistelun johdosta, kokoontuivat Apple-liikkeen ulkopuolella New Yorkissa.

- Heillä ei ole ollut vaikeuksia rajoittaa sovelluksia, joissa on alastomuutta tai kirosanoja. Jotenkin vauvan ravistaminen ja tappaminen pääsi kuitenkin seulan läpi, ihmetteli Patrick Donohue. Hänen Sarah-tyttärensä kärsii pysyvästä aivovammasta, koska lapsenvahti ravisteli vauvaa liian kovaa.

- Odotamme Applen selittävän, millainen esitarkastus heillä oli ja miten tuote esiteltiin markkinoille. Vastaukset näihin kysymyksiin ovat ainoa tapa päästä sen ajatuksen ylitse, että tämä oli tahallinen teko, Donohue vaati tiukasti.

Myös Jennipher Dickens oli samoilla linjoilla.

- Minun poikani oli vain seitsenviikkoinen, kun 21-vuotias ex-mieheni ravisteli häntä. Ex-mieheni oli siis hyvin nuori, ja tilastojen mukaan juuri nuoret ravistelevat vauvoja eniten. Onkin pelottavaa, että IPhonen käyttäjät ovat yleensä nuoria ja peli on heille suunnattu. Siitä voi tulla mielleyhtymä, että vauvan ravistelu on hyväksyttävää, vaikkei se ole todellakaan sitä.

Baby Shaker -pelin on kehittänyt yritys nimeltä Sikalosoft. Se on toistaiseksi kieltäytynyt kommentoimasta kohua.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.