Mainos

Netin treffipalveluihin liittyvät rikokset kaksinkertaistuneet Japanissa

Internetin treffipalveluihin liittyvät rikokset ovat yli kaksinkertaistuneet Japanissa kuluvan vuoden alkupuolella, kertoo maan poliisi. Rikosten uhreista yli 70 prosenttia oli teini-ikäisiä tyttöjä.

Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana treffipalveluihin liittyviä rikoksia oli tullut poliisin tietoon 793, kun viime vuonna vastaavaan aikaan niitä oli 302. Peräti 623 tapauksessa kyse oli alaikäiseen sekaantumisesta, ja näistä tapauksista 410:ssä alaikäiselle oli maksettu seksistä.

Rikoksista murhia oli yksi, kiristyksiä kolme, ryöstöjä kuusi ja raiskauksia 23 kappaletta. Rikosten uhreista 73 prosenttia oli 13-18-vuotiaita tyttöjä. Poliisin mukaan Internetiin treffipalveluihin liittyvien rikosten määrä voi olla vieläkin suurempi, sillä sääntelyn puutteen vuoksi rikosten havaitseminen on hankalaa.

Aiemmin elokuussa poliisi pidätti japanilaismiehen, jonka epäillään murhanneen 16-vuotiaan koulutytön ja viskanneen hänen ruumiinsa betonimöhkäleisiin kytkettynä mereen. Poliisi uskoo, että mies oli tavannut tytön Internetin treffipalvelun kautta.

Helmikuun lopulla Japanissa oli yli 550 treffipalveluja tarjoavaa Internet-sivustoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.