Netin parinvaihtajat oikeuteen ryhmäseksijuhlista Kiinassa

Kiinassa chattiryhmään kuuluneen 22 ihmisen joukko on asetettu syytteeseen parinvaihdosta. Ryhmää syytetään rikolliseksi luokiteltavasta irstailusta, kertovat valtion viestimet. Uutistoimisto AFP:n mukaan syytteet ovat välittömästi lisänneet vaatimuksia seksuaalisesta vapaudesta Kiinassa.

Syytettynä on neljätoista miestä ja kahdeksan naista, jotka tapasivat internetin chattisivuilla. AFP siteeraa Kiinan pääsyyttäjän virallista Procuratorial Daily -lehteä, jonka mukaan ryhmää syytetään nyt useista ryhmäseksitapaamisista vuosien 2007 ja 2009 välillä.

Jos ryhmän jäsenet tuomitaan, heitä saattaa odottaa jopa viiden vuoden vankilatuomio

Nanjingissa sijaitsevan yliopiston 53-vuotiasta apulaisprofessoria syytetään "Wife Swappers" -chatryhmän perustamisesta ja ryhmäseksijuhlien järjestämisestä kotonaan.

- Ensin chatin keskustelut olivat erittäin puhtaita, ja suurin osa keskusteli avioliittonsa ongelmista, kertoo apulaisprofessori Procuratorial Dailyn mukaan.

Myöhemmin parinvaihto tuli online-foorumin pääaiheeksi. Foorumiin kuului lopulta 190 jäsentä

Syytteitä on kritisoitu vahvasti. Kriitikoiden mukaan niin sanottu "rikollisesta irstailusta" syyttäminen ei kuulu enää nykyaikaan ja kyseinen laki tulisi lakkauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat