Mainos

Netin laittomuudet kuriin selvitysmiehen avulla

Suomessa ryhdytään etsimään keinoja, joilla internetin laittomia ja haitallisia sisältöjä voitaisiin torjua. Teknillisen korkeakoulun professori Jukka Kemppinen selvittää, miten asiaan pitäisi puuttua.

Netin laittomuudet halutaan kuriin

Liikenne- ja viestintäministeriö on tilannut Kemppiselta selvityksen, jossa kartoitetaan Internetin laittomiin ja haitallisiin sisältöihin liittyvä lainsäädäntö ja sen puute. Selvitykseen sisältyy myös katsaus alan kansainväliseen tilanteeseen.

Suomessa on hyviä kokemuksia perinteisen median itsesääntelystä. Esimerkiksi televisioyhtiöt ovat sopineet lasten kehitykselle haitallisten ohjelmien pelisäännöistä. Internetissä haitallisten sisältöjen leviämistä voisi hillitä mm. kuluttajille suunnatulla mediakasvatuksella ja lisäämällä kuluttajien tietoisuutta. Haitallisella sisällöllä tässä tarkoitetaan sinänsä laillisia, mutta esimerkiksi lapsille sopimattomia aineistoja.

Selvitysmieheltä odotetaan esityksiä, miten asiassa kannattaa edetä. Selvityksen on määrä valmistua alkusyksystä ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.